InfoNu.nl > Financieel > Sparen > Sparen met hoogste spaarrente

Sparen met hoogste spaarrente

Er bestaan veel soorten spaarvormen. Een greep uit het aanbod: de “gewone” spaarrekening, internetspaarrekening, het spaardeposito, lijfrente, spaarloon, groen sparen en zakelijk sparen. Bij welke spaarvorm kun je sparen tegen de hoogste rente?

Rente spaarrekening

Een spaarrekening is een flexibele vorm van sparen, waarbij het geld direct opneembaar is. Over het spaartegoed ontvangt de spaarder een variabele (wisselende) rente. De rente is doorgaans lagerdan bij andere spaarvormen.

Internetspaarrekening

Een internetspaarrekening is een spaarrekening die je via internet kunt beheren. Je kunt het saldo bekijken, geld storten en opnemen en overboeken naar andere rekeningen. Sparen via internet biedt gebruikersgemak, maar belangrijker: een hogere rente dan op de “gewone” spaarrekening. Internetsparen werkt namelijk kostenbesparend voor de bank. Van dat voordeel profiteert de klant door hogere spaarrente.

Spaardeposito – rente

Een spaardeposito is een spaarvorm met een vaste rente. Hoe langer het geld vaststaat, des te hoger de rente. Over het algemeen is de spaarrente redelijk hoog bij een spaardeposito. Maar als de spaarrentes stijgen, spaart jouw rente niet mee.

Groene spaarrekening

Als je een groene spaarrekening opent, investeert de bank het geld in bedrijven en instellingen die rekening houden met het milieu. De rentes zijn vergelijkbaar met die van een gewone spaarrekening en zijn soms zelfs hoger. Bij sommige groene spaarrekeningen kun je zelfs profiteren van een belastingvoordeel: je hoeft dan geen vermogensrendementsheffing te betalen. De keerzijde is echter dat de rentepercentages lager zijn.

Klimrenterekening

Een klimrenterekening is een spaarvorm waarbij de rente elk jaar "klimt", dus hoger wordt. Hoe langer je het geld op de spaarrekening laat staan, des te meer rente ontvang je. Klimrente sparen is flexibeler dan deposito sparen, want vaak is een deel van het spaarbedrag vrij opneembaar. De rente is echter wel lager dan bij het spaardeposito.

Bonsus sparen

Bij bonus sparen ontvangt de spaarder een basisrente en een bonusrente. De basisrente is meestal niet hoog. Je krijgt de bonusrente als je voldoet aan de voorwaarden die de bank stelt. Het gaat doorgaans om een saldo dat boven een bepaald bedrag uitkomt.

Spaarvorm met de hoogste rente

SpaarvormRenteRentepercentage
Spaarrekening01 tot 2,5%
Internetspaarrekening+1 tot 2,5%
Spaardeposito++1 tot 4,5%
Groene spaarrekening+c.a 2,3%
Klimrenterekening+2 tot 4%
Bonus sparen0c.a 1,8%
© 2011 - 2019 Rebeccahoogers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen hoogste spaarrente Aegon BankEigen Stijl Sparen van de Aegon Bank, heet in 2017 en 2018 Aegon sparen en flexibel sparen. Deze spaarrekening geeft u e…
Hoge spaarrente renterekening Delta LloydHoge spaarrente renterekening Delta LloydDelta Lloyd omvat vele bedrijven en biedt vele financiële producten aan. Hier kunt u sparen tegen een hoge spaarrente, v…
Hoogste spaarrente nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente in 2019 krijgt u bij de nieuwe banken en nieuwe spaarrekeningen, niet bij de gevestigde grootbanke…
Hoge spaarrente voor iedereen haalbaarHoge spaarrente voor iedereen haalbaarEen hoge spaarrente is in 2019 nog haalbaar als u spaart met een spaardeposito. Sparen op een direct opneembare rekening…
Hoogste spaarrente door staatssteun 2019?Hoogste spaarrente door staatssteun 2019?De hoogste spaarrente 2019, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen.…
Bronnen en referenties
  • Mistermoney SNS Bank

Reageer op het artikel "Sparen met hoogste spaarrente"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rebeccahoogers
Gepubliceerd: 13-02-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!