Hoogste spaarrente door staatssteun 2020?

Hoogste spaarrente door staatssteun 2020? De hoogste spaarrente 2020, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen. Als u de hoogste spaarrente wilt, bekijkt u ook bij welke banken u de hoogste spaarrente op uw spaargeld krijgt. Profiteer van de hoogste spaarrente en vergelijk de actuele rente. Westland Utrecht, NIBC Direct en Centraal Beheer zijn nieuw en geven een mooie hoge rente. De rente gaat naar verwachting later in 2020 omhoog. Houd de ontwikkeling van de actuele rente dus in de gaten om de hoogste spaarrente te krijgen.

Hoogste spaarrente 2020

De hoogste spaarrente is een relatief begrip. Het gaat om de hoogste rente ten opzichte van andere banken en spaarrekeningen. En dan zijn er tussen de verschillende spaarrekeningen ook nog vele verschillen mogelijk. Nogal wat overzichten met de hoogste spaarrente mengen de rekeningen met en zonder voorwaarden door elkaar, waardoor u de kans loopt appels met peren te vergelijken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het maakt voor u als spaarder immers nogal wat uit of u direct bij uw geld kunt of aan allerlei voorwaarden over inleg en opname van geld vast zit.

Waarom staatssteun voor banken?

Nogal wat banken hebben staatssteun gehad. Denk aan de ING, ABN AMRO, NIBC Direct en Aegon. Met uitzondering van NIBC hebben al deze banken vele soorten spaarrekeningen. De ene rekening geeft een wat hogere, de andere een wat lagere rente. Daar doet de staatssteun weinig aan af. MoneYou is een volle dochter van ABN AMRO, heeft een kwartaalrekening, een gewone spaarrekening en termijndeposito's. Maar u kunt bij ABN AMRO ook terecht voor een rekening, waarop u waarschijnlijk slechts 0,02% rente krijgt. En nog een voorbeeld. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. Staatssteun was in de meeste gevallen onvermijdelijk. Bij SNS Reaal volgde zelfs nationalisatie.

Spaarrente 2019 daalde en 2020?

Het punt is dat u als spaarder dus zelf goed moet opletten. De banken met staatssteun geven ook lage rentes. Let daarop, zeker als u niet of niet op tijd naar een andere spaarrekening overstapt. Het is dus veel te eenvoudig om te stellen dat juist de staatssteun een hoge spaarrente mogelijk maakt. Later in 2020 zou de rente omhoog kunnen gaan, maar verdere stappen van ECB president Draghi kunnen dat wel eens verhinderen. In dat geval bent u het beste uit met een spaardeposito voor een langere tijd en met een vaste rente.

Veilig sparen bij een bank

En de hoogste spaarrente is niet alles zaligmakend: u moet niet alleen voor een hoge spaarrente kiezen, maar uw geld ook voldoende spreiden. Immers per instelling is per persoon tot een maximum van 100.000 euro spaargeld door de bankgarantie van De Nederlandse Bank gegarandeerd. Zit u boven dit bedrag, dan kunt u beter voor meerdere banken kiezen.

De hoogste spaarrente in Nederland vergelijken

De hoogste spaarrente vindt u niet zo zeer bij een bepaalde instelling, maar bij de voor u meest gunstige rekening van deze instelling. In Nederland vindt u in januari 2020 op de volgende rekeningen zonder beperkende voorwaarden de hoogste spaarrente:
  • Leaseplan Bank: 0,15%;
  • Nationale Nederlanden: 0,10%;
  • MoneYou: 0,05%;
  • NIBC Direct: 0,20%;
  • Anadolubank: 0,15%;
  • Centraal Beheer: 0,10%;
  • Knab: 0,11%;
  • ASR: 0,15%

Blijf dus niet bij een bank die veel minder rente geeft.

Conclusie hoogste spaarrente door staatssteun

Een aantal rekeningen bij banken geven u de hoogste spaarrente in 2020. En dat kunnen net zo goed banken zonder staatssteun zijn. Wat de banken wel gemeenschappelijk hebben is een vaak lage rente, maar wie goed oplet haalt er toch nog een mooi rendement uit.

Lees verder

© 2009 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Spaargeld naar kleine bankenSpaargeld naar kleine bankenU kunt gerust sparen bij de kleine banken in 2020. Gaat u ook overstappen naar een andere bank voor een relatief hoge re…
Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente in 2020 krijgt u eerder bij de nieuwe banken en nieuwe spaarrekeningen dan bij de gevestigde groot…
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor e…
Overstappen: een nieuwe betaalrekening zonder voorwaardenOverstappen: een nieuwe betaalrekening zonder voorwaardenU wilt in 2020 overstappen van bank, een nieuwe betaalrekening en spaarrekening bij een andere bank dan u gewend bent. U…

Zwart geld of de hoogste spaarrente in NederlandZwart geld of de hoogste spaarrente in NederlandZwart geld op een buitenlandse rekening is niet toegestaan en de controle hierop is ook in 2020 een speerpunt van de Bel…

Reageer op het artikel "Hoogste spaarrente door staatssteun 2020?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 03-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoge spaarrente
Schrijf mee!