Spaarrente MoneYou blijft hoog

Spaarrente MoneYou blijft hoog MoneYou staat ook in 2019 goed genoteerd met een hoge spaarrente op zijn gratis spaarrekening. MoneYou geeft als een volle dochter van ABN AMRO tot 0,30% rente in 2019 op een spaardeposito. Dit is een hogere rente dan vele andere grote banken geven. De ervaringen met dit topsparen zijn zeer goed. Het is een gratis spaarrekening bij een bank die altijd in de lijst staat met top banken met hoogste spaarrente. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. Een rekening bij MoneYou is eenvoudig te openen. Ook de nieuwe kwartaalrekening van MoneYou is zeer de moeite waard. Houd de actuele rente goed in de gaten.

MoneYou onderdeel van ABN AMRO

MoneYou B.V. is gevestigd in Amsterdam. Primair was MoneYou een aanbieder en bemiddelaar bij hypotheken, consumptief krediet en allerlei verzekeringen. Maar daar zijn inmiddels allerlei spaarrekeningen bij gekomen:
  • Een spaarrekening zonder voorwaarden;
  • Spaardeposito’s van 6 maanden en 2 jaar vast.
  • Kwartaalrekening.

MoneYou is bij de Autoriteit Financiële Markten, AFM, geregistreerd als een directe dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. en werkt onder de bankvergunning van ABN AMRO Bank N.V. Zo bent u bij MoneYou per persoon gegarandeerd tot een bedrag van 100.000 euro.

Doorlopend krediet

Bij MoneYou kunt u terecht een doorlopend krediet, waarbij u boetevrij tussentijds kunt aflossen. Een doorlopend krediet is een lening waarbij u met de bank de hoogste van het bedrag afspreekt en een vaste rente die daar bij hoort. Vervolgens lost u de lening inclusief rente geleidelijk elke maand af. Hebt u liever wat meer flexibiliteit in betalen en aflossen dan kunt u kiezen voor een doorlopend krediet. Het voordeel is dat u tot de afgesproken grens geld kunt opnemen en boetevrij mag aflossen. Een nadeel kan hierbij de variabele rente zijn, maar die is momenteel nog relatief laag.

Sparen bij MoneYou

De MoneYou Spaarrekening is een internet spaarrekening. Als tegenrekening dient een van te voren aangewezen Nederlandse betaalrekening die luidt in Euro. Het is allemaal eenvoudig via internet te openen en beheren. Er bestaan geen verplichtingen omtrent inleg of opnames en het saldo is direct rentegevend. U moet wel binnen 25 kalenderdagen de eerste overboeking doen naar uw spaarrekening. Anders wordt de aanvraag als vervallen beschouwd.

MoneYou Kwartaal Spaarrekening

MoneYou heeft een kwartaal spaarrekening. U krijgt uw rente, als het geld tot aan het slot van kwartaal op de rekening staat. De stortingen zijn meteen rentedragend en er is geen minimum inleg. Wanneer een storting gedurende een kwartaal wordt gedaan en tot het einde van een kwartaal op de kwartaal rekening staat, krijgt u ook over die periode voor de bijstorting de totale rente uitgekeerd. Elk kwartaal wordt de opgebouwde rente op uw MoneYou Kwartaal Spaarrekening bijgeschreven. U hoeft dus niet een jaar te wachten op uw rente. Wederom een groot voordeel van MoneYou. Alles is bovendien eenvoudig online te regelen. Bij MoneYou is de rente altijd aantrekkelijk. Een voordeel van MoneYou is ook dat u uw rente elk kwartaal krijgt bijgeschreven en dus niet tot het einde van een jaar hoeft te wachten. De rente op een spaardeposito van een jaar is tot 0,30%.

Rekenvoorbeeld kwartaal spaarrekening:

Stel u stort op 10 juni 1000 euro en laat dat geld staan tot en met 10 juli dan krijgt u 0,15% rente over de periode 10 juni - 1 juli en slechts 0,1% rente over de periode 1 juli - 10 juli, omdat u het kwartaal niet vol maakt. Op 1 juli begint immers een nieuw kwartaal. Uitzondering hierop is de situatie dat de spaarrente op de kwartaalrekening gelijk is aan die op de direct opneembare spaarrekening, zoals nu het geval is: beide samen 0,15%.

De rente bij de spaarbank gaat verder omhoog of toch niet?

De spaarrente gaat ongetwijfeld verder omhoog als het vertrouwen in de economie terugkeert en de ECB zijn ruime monetaire beleid aanpast. Zover is het in 2019 nog niet. De variabele spaarrentes zijn (5 september 2019):
  • De rente op de MoneYou Spaarrekening is 0,15%;
  • De rente op de MoneYou Kwartaal Spaarrekening is 0,15% met basisrente van 0,05% en bonusrente van 0,1%.

Spaardeposito

U kunt u geld ook langer bij MoneYou vast zetten. De inleg op een Spaardeposito is minimaal € 500. Opvallend is dat u uw deposito ook voor het einde van de looptijd kunt beëindigen. Dat kost u wel geld, doordat dan niet de toprente wordt uitgekeerd, maar een basisrente. Vraag dus vooraf naar de hoogte van deze variabele basisrente bij het afsluiten van een deposito. Een deposito van zes maanden geeft 0,3%, van twaalf maanden 0,3% spaarrente.

Slot MoneYou in 2019

MoneYou is dus zeker de moeite waard. Sparen, beleggen, lenen en verzekeren. Het kan hier allemaal. Een spaarrekening kunt u gratis en snel online openen. Er is wel concurrentie, onder andere van Nibc Direct en Knab.

Lees verder

© 2008 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente NIBC DirectSpaarrente NIBC DirectNIBC Direct is een bekende online bank met een relatief hoge rente ten opzichte van de grootbanken. Deze hogere spaarren…
Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteInternetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteIs het in 2020 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk va…
Hoogste spaarrente door staatssteun 2020?Hoogste spaarrente door staatssteun 2020?De hoogste spaarrente 2020, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen.…
Sparen en krediet bij MoneYou 2020Sparen en krediet bij MoneYou 2020Veilig sparen en krediet bij MoneYou, het zijn twee aantrekkelijke producten in 2020. Wie hier online leent, bespaart fl…

Bankencrisis: veilig sparen bij een grote of een kleine bankBankencrisis: veilig sparen bij een grote of een kleine bankLet op de spaargarantie van een bank in 2020. Sinds de bankencrisis is weer eens duidelijk dat een bank ook werkelijk fa…
Hoge spaarrente DSB BANK: Internet Topsparen bij DSB BankHoge spaarrente DSB BANK: Internet Topsparen bij DSB BankEen hoge spaarrente bij DSB. De DSB bank had een nieuw spaarproduct ontwikkeld. Het heette Internet Top Sparen. Twee opv…

Reageer op het artikel "Spaarrente MoneYou blijft hoog"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 05-09-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoogste spaarrente 2020
Schrijf mee!