InfoNu.nl > Financieel > Sparen > Spaarrente Rabobank 5,0%
nieuws uitgelicht

Spaarrente Rabobank 5,0%

Spaarrente Rabobank 5,0% Rabobank blijkt in België een hogere rente aan te bieden dan de 2,1 procent die ze in Nederland gaven. Tot begin 2008 boden zij in Belgie 4,2 procent, en in Ierland zelfs 5 procent. De verschillen zijn tegenwoordig niet meer zo groot.

Rabobank

In België bood de Rabobank 4,2 procent rente op de internetspaarrekening, Deze rente is inmiddels verlaagd naar 2 procent met 0,5 procent bonus. Daarnaast konden de Belgen begin 2008 nog een aangroeipremie en een getrouwheidspremie ontvangen van 0,1 procent. In Nederland bieden ze een maximale vergoeding van 3,02 procent op de spaarrekeningen.

Spaarrentes in Nederland

De rentestanden variëren tussen 0,5% en 5,00% op een spaarrekening. De hoogste percentages worden gegeven op spaarrekeningen met beperkingen. Op het lijstje met hoogste spaarrentes werden tot 2009 de eerste tien plekken ingenomen door veelal Russische en Turkse banken. De buitenlandse banken lijken zich niet meer op de Nederlandse spaarmarkt te richten en bieden lage rentes. De Nederlandse MoneYou en NIBC Direct bieden als Nederlandse banken hoge rentes op spaarrekeningen zonder beperkingen.

Gaan sparen in het buitenland:

Tot 12 procent rente kon u ontvangen in IJsland bij IJslandse banken in de periode voor de kredietcrisis. Achteraf gezien deden zij dit om vermogen aan te trekken omdat ze al in zwaar weer zaten. Sparen bij een bank in het buitenland kan zeer aantrekkelijk zijn. Echter door de wetgeving van het betreffende land is het vaak niet mogelijk. De banken stellen daarnaast ook nog vaak voorwaarden aan de rekeninghouder(s). Een bank stelt in sommige gevallen als eis dat de rekeninghouder een inwoner van het land is.

Zwartsparen

Sinds juli 2005 wordt spaarrente die je in een EU-land ontvangt automatisch doorgegeven aan de Nederlandse belastingdienst. Dit zijn de nieuwe richtlijnen binnen de EU.

Spaarrekeningen zonder beperkingen:

Per 05 juni 2011 actuele rentestanden zie: E-rente.nl

BankRente
LeasePlan Bank Internetsparen3,02%
Bank of Scotland2,75%
MoneYou2,70%
Westland Utrecht2,70%
Centraal Beheer Achmea2,65%
© 2007 - 2017 Juul, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Top deposito rente 2017Top deposito rente 2017Een top deposito in 2017 geeft tot 2,25% rente, een hoog rendement. Dat is veel meer rente dan de spaarrente op een gewo…
Credit Europe Bank & sparen voor ondernemersCredit Europe Bank & sparen voor ondernemersDe Credit Europe Bank manifesteert zich al jaren als bank. De rente is er relatief hoog. Voor zowel de particuliere spaa…
Sparen - super veilig sparen bij de RabobankSparen - super veilig sparen bij de RabobankSparen bij de Rabobank in 2016 en 2017? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super…
Slim sparen in Belgie: kies dan hoogste spaarrente 2017 (BE)Slim sparen in Belgie: kies dan hoogste spaarrente 2017 (BE)Ook in België geven de grote banken in 2017 minder rente dan de kleinere spaarbanken, zoals MoneYou. Tegelijkertijd zijn…
Bronnen en referenties
  • E-rente.nl

Reageer op het artikel "Spaarrente Rabobank 5,0%"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Gerard, 22-02-2010 21:48 #5
Het gros van de nederlanders spaart nog steeds bij de oude bank zoals de ing bank en rabobank. Het lijkt een kwestie van vertrouwen, waarom pakt men niet een paar procent hoger terwijl een spaarrekening openen zo gedaan en gratis is. In mijn bookmarkt staan sites waar je een overzicht van spaarrentes vind, wel zo handig, voorbeeld: http://www.sparenvergelijk.nl of gewoon bij de http://www.consumentenbond.nl. Weg bij die oude banken zou ik zeggen.

Pydy, 11-07-2008 09:10 #4
Als je goed onderhandeld krijg je bij Rabo ook 4.5% rente, was eerder ook deze week bij Nova door Rabo topman uitgelegd. Dus onderhandelen of even naar een ander gaan soms maar 2 dagen.

A. Zegelink, 10-07-2008 19:57 #3
Deze week klaagde een topman van de Rabobank dat buitenlandse banken een onverantwoord hoge rente boden aan hun klanten. En als deze banken dan over de kop gingen, moest de Rabobank daarvoor betalen. Alsof al deze banken op het punt staan failliet te gaan. En dan nu: De Rabobank geeft in Ierland 5% rente. In Ierland is de Rabobank dus ook zo'n buitenlandse bank die een onverantwoord hoge rente biedt en over de kop dreigt te gaan. Hoe durf je met deze achtergondinformatie de buitenlandse banken iets te verwijten, op de televisie. Schandalig!

Henk, 08-03-2008 17:41 #2
De nederlandse spaarder adviseer ik gewoon niet sparen bij de Rabo. De nederlandse banken denken nog steeds dat wij achterlijk zijn als het om sparen gaat. Kies gewoon een andere bank met hoge rente per persoon is 20.000 euro gegarandeerd voor 100% en de volgende 20.000 voor 90% als ze voldoen aan de nederlandse eisen, maar dat is makkelijk na te zien bij de Nederlandse bank.

Evaluna (infoteur), 17-01-2008 16:52 #1
Hoi, gewoon even ter info. Wij Belgen krijgen intussen 4% basisrente van Rabobank :)
Groetjes, Evaluna

Infoteur: Juul
Laatste update: 05-06-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 5
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!