InfoNu.nl > Financieel > Sparen > Top deposito rente 2017

Top deposito rente 2017

Top deposito rente 2017 Een top deposito in 2017 geeft tot 2,25% rente, een hoog rendement. Dat is veel meer rente dan de spaarrente op een gewone spaarrekening bij een bank, wat een spaardeposito vaak ook een slimme keuze maakt. Een spaardeposito heeft voordelen en nadelen. De rente op een spaardeposito staat vast, er is veel keuze mogelijk, en de rente is hoog. Let op de looptijd van uw deposito en houd in de gaten of de looptijd automatisch wordt verlengd of niet. Kies een deposito dat aansluit bij uw wensen, daarbij is het goed om de rente op deposito sparen bij verschillende banken te vergelijken.

Top deposito sparen 2017, hoge rente

Als u gaat sparen, kunt u kiezen uit een vaste rente of een variabele rente. De variabele rente krijgt u als uw geld direct opneembaar is, een vaste rente als u uw geld voor langere tijd vast zet. En uw geld voor een jaar of langer vast zetten geeft u meteen het voordeel dat de spaarrente hoger is. Niet bij elke bank is de rente in dezelfde mate hoger. Daarom kunt u het beste een aantal banken en hun spaarrente van deposito sparen vergelijken. Deposito sparen kan dus aantrekkelijk voor u zijn.

Looptijd deposito, spaardeposito

Van te voren geeft u de bank van uw keuze aan hoe lang u uw geld op de rekening wilt laten staan. Dat kan een aantal maanden zijn, maar ook tien tot twintig jaar. In die periode krijgt u jaarlijks uw rente uitbetaald. Ook als de rente in de tussentijd verandert, dan hebt u daar geen last van. De rente blijft voor uw spaardeposito gelijk. Het grote voordeel is dat u zo gegarandeerd bent van een extra inkomen of bijvoorbeeld zo gericht kunt sparen voor een bepaald doel.

De voorwaarden van een deposito

De belangrijkste voorwaarde van een deposito is dat u niet direct bij uw geld kunt, maar pas na afloop van de looptijd. Toch is bij sommige banken in enkele gevallen ook tijdens de looptijd opname van het geld mogelijk. Soms met een boete, soms zonder. Daarom is een deposito met hoge rente wat voor u als:
  • U uw geld een tijdje kunt missen;
  • U een vaste rente wilt die niet meer daalt.

Voordelen van een spaardeposito 2017

De voordelen van deposito sparen zijn in 2017:
  • De rente die u krijgt, is bekend. Geen verrassingen dus;
  • De spaarrente is hoger bij een langere looptijd dan bij een gewone spaarrekening;
  • Er is veel keuze;
  • U mag meerdere deposito's kopen en zo uw geld spreiden.

Hoogste rente bij deposito sparen 2017 vergeleken

Wie een aantal banken nagaat, kan de rente goed vergelijken. Het kan per looptijd anders uitpakken, onderstaand volgt de maximaal haalbare rente bij verschillende banken. Er zijn grote verschillen in rente waarneembaar. Dat verschil hangt vaak samen met de gekozen looptijd, maar niet altijd:

Top deposito sparen, maximale spaarrente 18 augustus 2017:

Maximale depositorenteBank
2,25%Centraal Beheer
1,9%Rabobank
1,6%Anadolubank
1,6%Yapi Kredi
1,4%Nationale Nederlanden
1,25%DHB
1,25%Credit Europe
1,2%Aegon bank
1,15%Leaseplan bank
1,15%Van Lanschot
1,10%Garantibank
1,0%Delta Lloyd
1,0%Triodos
1%NIBC Direct
0,5%MoneYou
0,2%ABN Amro

Zoals u ziet is een rente op deposito sparen mogelijk van maximaal 2,25%. Het is even zoeken, maar dat is zeker nog de moeite waard.

Kies dus voor een hoog rendement

De spaarrente op een gewone spaarrekening is in 2017 laag, terwijl bij een slimme keuze uit de vele spaardeposito's een veel hoger rendement is te behalen. Voor het hoogste rendement op een termijndeposito moet u uw geld lang vastzetten maar dat het heeft het grote voordeel dat u zo ook vele jaren een hoge spaarrente zult krijgen. Een vaste hoge spaarrente is dus wel degelijk mogelijk.

Lees verder

© 2013 - 2017 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wanneer deposito sparen?Wanneer deposito sparen?Hoe kunt u ook in 2017 succesvol deposito sparen met een spaardeposito bij een bank? Deposito sparen is vooral sparen op…
Hoge spaarrente renterekening Delta LloydHoge spaarrente renterekening Delta LloydDelta Lloyd omvat vele bedrijven en biedt vele financiële producten aan. Hier kunt u sparen tegen een hoge spaarrente, v…
Een flexibel deposito met hoge renteEen flexibel deposito met hoge renteSpaargeld op een spaardeposito zetten in 2017 en toch flexibel zijn, kan met een flexibel deposito. Zo hebt u de zekerhe…
Deposito sparen bij bank geeft de hoogste renteDeposito sparen bij bank geeft de hoogste renteDeposito sparen is sparen met een hoog rendement en meer rente. U kunt met een juiste spreiding en depositoplanner toch…
Hoge rente op achtergesteld depositoHoge rente op achtergesteld depositoWat is een achtergestelde deposito? Wie zijn geld wat langer kan wegzetten, kiest voor een spaardeposito vanwege de hoge…

Reageer op het artikel "Top deposito rente 2017"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Fred Wijma, 22-01-2013 13:10 #1
Het kan zijn dat u over andere informatie beschikt dan ik, maar als ik kijk op de website van NIBC-Direct en ook op vergelijkingssites, kom ik toch echt niet verder dan 3, 65% (i.p.v. 4%) voor een periode van 10 jaar! De enige die 4% biedt voor 10 jaar is Centraal Beheer, en laat die nou net niet voorkomen op uw lijstje! Ook 4, 20% is mogelijk (RABO-bank), maar dan hebben we het over een periode van 15 tot 20 jaar. Reactie infoteur, 22-01-2013
Beste Fred Wijma,
Vandaag is de maximale rente bij NIBC verlaagd naar 3,65%. Het heeft dus zeker zin om de actuele rente te blijven volgen. Wie gisteren was ingestapt bij NIBC Direct had nog voor de volle looptijd 4% gekregen. Ook andere rentes kunnen de komende tijd nog veranderen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 23-08-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoogste spaarrente 2017
Reacties: 1
Schrijf mee!