Obvion Hypotheken

De hypotheekverstrekker Obvion bestaat sinds 2002. Obvion is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen twee zeer gerenommeerde partijen: de Rabobank en de ABP.

Rabobank

De Rabobank ontstond in 1972 uit een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. Heden ten dage is de Rabobank Groep in Nederland de grootste financiële dienstverlener.

ABP

Het ABP is het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Bij dit pensioenfonds zijn alle Nederlandse ambtenaren en voormalige ambtenaren aangesloten. In totaal beheren zij pensioenen van 2,2 miljoen mensen. Het vermogen dat het ABP beheert was in 2010 circa 218 miljard euro. Daardoor is het ABP het één na grootste pensioenfonds ter wereld. Het ABP is gevestigd in Heerlen.

Obvion

Net als het ABP is ook Obvion gevestigd in Heerlen. Obvion heeft circa 350 medewerkers. Sinds de oprichting van Obvion in 2002 is het bedrijf snel uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Obivon presenteert zich als een bedrijf dat handelt vanuit de volgende zes overtuigingen:

  • Overtuiging 1 Een hypotheek mag geen blok aan uw been worden
  • Overtuiging 2 Niet zomaar uw huis uit als het even tegenzit
  • Overtuiging 3 Hypotheken kunnen altijd beter
  • Overtuiging 4 Rentetarieven mogen geen loktarieven zijn
  • Overtuiging 5 Het beste advies is een onafhankelijk advies
  • Overtuiging 6 Bij rentetarieven een gelijke behandeling voor iedereen

Hypotheken van Obvion

Obvion biedt drie hypotheeksoorten aan: de Obvion Compact Hypotheek, de Obvion Basis Hypotheek en de Obvion Hypotheek. De Obvion Compact Hypotheek is het meest voordelige product van dit drietal. De Obivon Hypotheek is het meest uitgebreide product van dit drietal.

Hypotheekofferte aanvragen

Het is bij Obvion niet mogelijk om online een hypotheekofferte aan te vragen. U kunt een offerte uitsluitend verkrijgen via een adviseur. Via de site van Obvion kunt u een adviseur vinden, waarmee u een afspraak kunt maken voor een adviesgesprek.

Adviesgesprek voorbereiden

In samenwerking met het opleidingsinstituut Dukers & Baelemans heeft Obvion een onafhankelijke website ontwikkeld, genaamd 'Ken Je Hypotheek'. Op deze site staan de antwoorden op allerlei veelgestelde vragen over hypotheken. Via deze site kunnen mensen zich voorbereiden op een adviesgesprek over een hypotheek.

Obvion Tijdelijke Verhuur

Wanneer u uw oude koophuis niet verkocht krijgt en daardoor dubbele woonlasten hebt, waardoor een betalingsachterstand dreigt, dan biedt Obvion mogelijk een oplossing via ‘Obvion TijdelijkeVerhuur onder de Leegstandwet’. Er kan dan eventueel voor gezorgd worden dat u uw huis tijdelijk verhuurt, in afwachting van een koper. Deze oplossing kunt u aanvragen via uw adviseur. Er zijn wel verschillende voorwaarden verbonden aan de ‘Obvion TijdelijkeVerhuur onder de Leegstandwet’. Een huis moet bijvoorbeeld reeds vier maanden te koop staan.
© 2012 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Je hypotheek omzetten en de boeterenteDe hypotheekrente bevind zich op een historisch laag peil van gemiddeld 2,0%. Bijna alle hypotheken die in Nederland zij…
Familiehypotheek Obvion heet Met Elkaar hypotheekFamiliehypotheek Obvion heet Met Elkaar hypotheekDe familiehypotheek Met Elkaar van Obvion is geen gewone familiehypotheek. Met deze Met Elkaar hypotheek garandeert Obvi…
Flexcontract en toch een hypotheekFlexcontract en toch een hypotheekOndanks de flexibilisering van de arbeidsmarkt, blijven banken vragen om een vast contract bij het aanvragen van een hyp…
Vista Hypotheken: gunstige voorwaarden en hypotheekrenteVista Hypotheken: gunstige voorwaarden en hypotheekrenteHypotheekverstrekker Vista Hypotheken is door de Rabobank in de markt gezet als een nieuwe hypotheekaanbieder. Vista Hyp…

De beste hypotheekvorm, de lineaire hypotheekIn het verleden werden er voornamelijk beleggingshypotheken gesloten in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek. Hu…
Hypotheek verlengen in 2020Hypotheek verlengen in 2020De hypotheekrente daalt. Wie in 2020 zijn hypotheek moet verlengen door de renteherziening en doordat de rentevaste peri…
Bronnen en referenties
  • http://www.obvion.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.hypotheek-weetjes.nl

Reageer op het artikel "Obvion Hypotheken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 17-01-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!