InfoNu.nl > Financieel > Geld > Rijkste mensen ter wereld in 2016 - top 10

Rijkste mensen ter wereld in 2016 - top 10

Rijkste mensen ter wereld in 2016 - top 10 Wie is de rijkste man of mens ter wereld in 2016? En wie zijn de andere rijkste mensen van de wereld? En wie zijn de rijkste Nederlanders?? Hier vind je een analyse en top 10 van de Forbes lijst van rijkste mensen van de wereld. Microsoft Miljonair heeft zijn titel als rijkste man ter wereld heroverd op Carlos Slim.

Forbes overzicht van de rijkste mannen en vrouwen ter wereld 2016

Elk jaar wordt er wereldwijd weer smachtend gewacht op de lijst met de rijkste mensen ter wereld van het Amerikaanse blad Forbes. Forbes is een van de meest toonaangevende tijdschriften voor de internationale zakenwereld. Het voorziet in al het wereldnieuws op het gebied van zaken en financiën. Leuk om ook te bekijken is de lijst van rijkste fictionele karakters, aangevoerd door Dagobert Duck.

Conclusies op te maken uit de Rijkste mensen ter wereld lijst 2016

Het onderzoeksteam van Forbes Magazine heeft vast gesteld dat er in maart 2016 maar liefst 1810 miljardairs op deze aarde rondlopen, waarvan de Verenigde staten nog steeds die meest miljardairs als inwoners heeft. Daarvan ligt de hoogste concentratie in Moskou, Rusland als de stad met de meeste miljardairs. Samen hebben alle rijke mensen een vermogen van maar liefst $6.48 triljoen (12 nullen). Dit was in 2014 nog $5.4 triljoen.

Rijkste man 2016 - Bil Gates

Jarenlang stond Carlos Slim op nummer 1 met rond de 70 miljard dollar. Deze 71-jarige man is een grootheid in de telecom en heeft verschillende bedrijven op zijn naam staan. Voor hem was het altijd Bill Gates die de titel mocht dragen. In 2016 heeft hij zijn comeback gemaakt. Nu staat op Slim op nummer 4. De tweede plek gaat nu naar Amancio Ortega (Zara).

Rijkste mensen van Europa 2016

In de lijst met rijkste mensen van Europa hebben behoorlijk wat verschuivingen aangepast. De lijst wordt nu aangevoerd door Amancio Ortega van Zara, die zich de rijkste man van Europa mag noemen. Lillian Bettencourt en Bernard Arnault zitten nog net in de top 10 op nummer negen en tien. Vooral Arnault heeft ten opzicht van 2011 een flinke val gemaakt van plekker nummer 4 naar 10.
  1. Amancio Ortega - Zara
  2. Lillian Bettencourt - L'Oreal
  3. Bernard Arnault - LVMH
  4. Stefen Persson - H&M
  5. Karl Albrecht - Aldi

Rijkste Nederlanders 2016 - top 6 van Forbes

Dit is de top 6 van dit jaar. Heineken erfgename staat nu op nummer een en is dus de rijkste Nederlander. Dus niet alleen de rijkste vrouw, maar nu ook de rijkste mens.

1. Charlene Carvalho-Heineken van Heineken - $12.6 miljard.
2. Frits Goldschmeding van Randstad Uitzendburea - $3.9 miljard
3. Carolus Nolet, Sr. van Ketel One Vodka - $2.6 miljard
4. Hans Melchers van HAL & erfenis - $2.4 miljard
5. Kommer Damen van Damen Shipyards - $1.7 miljard
6. John de Mol van Talpa - $1.5 miljard

Top 10 Rijkste mensen ter wereld 2016

PositieNaamMiljard ($)NationaliteitInkomsten bron
1Bill Gates75.0AmerikaMicrosoft
2Amancio Ortega67.0SpanjeZara
3Warren Buffett60.8AmerkaBerkshire Hathaway
4Carlos Slim50MexicoTelmex, América Móvil, Grupo Carso
5Jeff Bezos45.2Verenigde StatenAmazon.com
6Mark Zuckerberg44.6Verenigde StatenFacebook
7Lawrence Ellison43.6Verenigde StatenOracle Corporation
8Michael Bloomberg30Verenigde StatenBloomberg LP
9Charles Koch39.bVerenigde StatenDivers
10David Koch39.6Verenigde StatenDivers

Lees verder

© 2011 - 2018 Euromark, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie heeft de kenmerken om miljardair te worden?Wie heeft de kenmerken om miljardair te worden?In de wereld zijn er gerekend in dollars in totaal 678 miljardairs. De rijkste is het ene jaar Bill Gates en het andere…
Meer Aziatische dan Amerikaanse miljonairsMeer Aziatische dan Amerikaanse miljonairsIn 2011 waren er voor het eerst meer Aziatische miljonairs dan Amerikaanse. In de regio Azië-Pacific leefden maar liefst…
Grootste verliezers door de kredietcrisisGrootste verliezers door de kredietcrisisHet leven van miljardairs is niet zonder zorgen. Door de kredietcrisis hebben de miljardairs van 2008 fors moeten inleve…
Waar wonen de meeste miljonairs?Jaarlijks publiceert de Quote een overzicht van de rijkste Nederlanders. Op basis hiervan hebben ze een lijst samengeste…
Slim is rijkste man op aarde!Slim is rijkste man op aarde!De tien rijkste mensen op aarde bezitten in totaal 395 miljard dollar. Opvallend is dat er in de top tien nog steeds gee…
Bronnen en referenties
  • http://www.forbes.com/wealth/billionaires/list
  • Quote 500 - www.quote500.net

Reageer op het artikel "Rijkste mensen ter wereld in 2016 - top 10"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Mcwvannistelrooij, 17-10-2017 18:00 #1
Ik hoor regelmatig dat de familie Rothschild het rijkste is van de wereld, of dat het Vaticaan een kwart van al het geld van de wereld bezit. Wat is daarvan waar en hoe staan zij in verhouding tot de rijkste mensen die in dit artikel genoemd worden?
dankuwel,

Infoteur: Euromark
Laatste update: 14-04-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!