Gratis spaarrekening openen bij MoneYou

Gratis spaarrekening openen bij MoneYou MoneYou (dochteronderneming van ABN AMRO bank) biedt gratis spaarrekeningen met aantrekkelijke rentetarieven aan. In principe kan iedere volwassen inwoner van Nederland met een geldig BSN nummer een gratis spaarrekening openen bij MoneYou. Omdat MoneYou alleen online spaarrekeningen aanbiedt, kan zij hoge rentetarieven aanbieden dan concurrerende banken.

Wat is MoneYou

MoneYou is een zelfstandige dochteronderneming van de ABN AMRO bank, één van de grootste banken in Nederland. Bij MoneYou kun je je geldzaken online regelen op een zeer eenvoudige wijze. MoneYou biedt diverse financiële producten aan, waaronder:
 • MoneYou beleggingsrekening
 • MoneYou doorlopend krediet
 • MoneYou Internetplus hypotheek
 • MoneYou online spaarrekening

MoneYou biedt erg aantrekkelijk geprijsde financiële producten. MoneYou kan dit doen omdat zij de producten enkel via het Internet aanbieden. Hierdoor worden men name de kosten voor grote bedrijfspanden en personeel beperkt, waardoor MoneYou goedkoper kan zijn dan concurrerende banken die geen of minder gebruiken maken van het Internet. Voor de klant is een online spaarrekening ook erg voordelig. Je bent immers niet gebonden aan de vaak beperkte openingstijden, kunt je geldzaken op je gemak vanachter je computer regelen en hebt op elk gewenst moment inzicht in je rekeningoverzichten. Voor de spaarders biedt MoneYou particuliere spaarrekeningen en zakelijke spaarrekeningen aan.

De spaarrekeningen van MoneYou

Je kunt verscheidende spaarrekeningen openen bij MoneYou. Zo kun je kiezen voor een particuliere spaarrekening waarbij je je inleg voor zes maanden of twee jaar vast kunt zetten. Je kunt je geld gedurende deze periode niet zomaar opnemen. De minimale inleg bij een dergelijke spaarrekening is 500. Je kunt er echter ook voor kiezen om een spaarrekening te openen waarbij je je geld ieder moment op kunt nemen. Je hebt dan meer vrijheid, maar een lagere rente. Hoe langer het geld op je spaarrekening staat, hoe hoger de rente is. MoneYou geeft rente over spaarbedragen tot en met 2.000.000,-, afhankelijk van de exacte spaarrekening die je hebt.

Rente van MoneYou spaarrekeningen

MoneYou heeft als motto dat zij niet per se spaarrekeningen met de hoogste rente aan willen bieden, maar spaarrekeningen met een zeer stabiele rente. Er zijn banken die een flink rentepercentage hebben, totdat ze genoeg klanten binnengehaald hebben en de rente weer flink verlagen. Op de lange termijn levert dit je natuurlijk gemiddeld een lager rentepercentage op dan bij MoneYou, omdat het rentepercentage bij MoneYou relatief hoog is én relatief hetzelfde blijft over langere tijd.

Het rentepercentage over de spaarrekeningen van MoneYou verschilt per spaarrekening. Doorgaans geldt dat hoe langer je geld op een MoneYou spaarrekening staat, hoe hoger het rentepercentage is. Het rentepercentage over de spaarrekening waarbij je je geld te allen tijde op kunt nemen is bijvoorbeeld 2,70 procent effectief op jaarbasis. Wanneer je je geld langer op de rekening laat staan en een kwartaal spaarrekening hebt krijg je een bonusrente bovenop de basisrente.

Gratis spaarrekening openen bij MoneYou

MoneYou biedt een gratis spaarrekening aan. Iedereen die aan de volgende voorwaarden voldoet kan in principe een gratis spaarrekening bij MoneYou openen:
 • De aanvrager moet in Nederland wonen
 • De aanvrager moet minstens 18 jaar oud zijn
 • De aanvrager moet een geldig identiteitsbewijs kunnen overhandigen
 • De aanvrager moet een actueel en geld burgerservice nummer hebben
 • De aanvrager moet een geactiveerde tegenrekening hebben bij een Nederlandse bank

Aanvragen gratis spaarrekening MoneYou

Een gratis spaarrekening van MoneYou openen is erg eenvoudig. Je vult je persoonlijke gegevens in (waaronder je burgerservice nummer en de gegevens van de tegenrekening) op het aanmeldformulier en verstuurt deze online naar MoneYou. MoneYou controleert deze gegevens vervolgens, waarna je aanvraag goedgekeurd of afgekeurd wordt. Het is ook mogelijk dat MoneYou meer gegevens van je wil hebben om je identiteit te verifiëren. MoneYou hecht namelijk erg veel waarde aan betrouwbaarheid en veiligheid. Daarom heeft MoneYou als extra veiligheidsmaatregel de eis van de tegenrekening in het leven geroepen. De aanvrager moet binnen 25 dagen na het aanvragen van de spaarrekening een eerste inleg op de MoneYou spaarrekening doen, zodat MoneYou kan controleren of de aanvrager is wie hij beweert te zijn. Op het moment dat MoneYou de identiteit van de aanvrager geverifieerd heeft, heeft men volledige toegang tot de gratis spaarrekening. Je kan dan ook geld overmaken naar je spaarrekening vanaf de meeste andere Nederlandse bankrekeningen.
© 2011 - 2020 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente MoneYou blijft hoogSpaarrente MoneYou blijft hoogMoneYou staat ook in 2019 goed genoteerd met een hoge spaarrente op zijn gratis spaarrekening. MoneYou geeft als een vol…
MoneYou en depositogarantiestelselMoneYou en depositogarantiestelselHoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2020 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegaran…
Moneyou Go: app voor sparen en betalenMoneyou Go: app voor sparen en betalenBetalen met een spaarrekening of sparen met een betaalrekening, het is allemaal mogelijk met Moneyou Go, de app van Mone…
Sparen bij MoneYou BelgiëSparen bij MoneYou BelgiëMoneYou is in België zeer actief met online sparen met hoge rente. Tot voor kort was het moeilijk voor een Belgische spa…

Afschrijving berekenenAfschrijving berekenenAlle ondernemers (en sommige particulieren) krijgen ermee te maken: het berekenen van de afschrijving van bedrijfsmiddel…
Gezamenlijk een huishouding, maar geldzaken gescheidenGezamenlijk een huishouding, maar geldzaken gescheidenNiet iedereen die samen in een huis woont, voegt het inkomen ook samen. Studenten en samenwonenden houden de financiën g…
Bronnen en referenties
 • Produktvoorwaarden MoneYou Spaarrekening ,MoneYou Kwartaal Spaarrekening & MoneYou Spaardeposito (geraadpleegd op 2-09-2011)
 • http://www.spaarinformatie.nl/gouden-spaarvarken/2010/

Reageer op het artikel "Gratis spaarrekening openen bij MoneYou"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melod
Gepubliceerd: September 2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!