Cash Passport van GWK Travelex: altijd geld bij je!

Cash Passport van GWK Travelex: altijd geld bij je! Als je op reis gaat wil je er zeker van zijn dat je altijd op een veilige manier geld voor handen hebt. Cash Passport van GWK Travelex bied je die garantie. De kaart is verkrijgbaar in verschillende valuta, waardoor hij voor de meeste bestemmingen uitermate geschikt is. Het biedt nog meer veiligheid dan een gewone creditcard.

Cash Passport, wat is het?

Het Cash Passport is een prepaid creditcard. Je “laadt” het geld dat je nodig hebt voor je vakantie of andere buitenlandse reis op je Cash Passport bij een vestiging van GWK Travelex en je kunt hem vervolgens gebruiken bij miljoenen geldautomaten ter wereld, zo lang deze maar het logo dragen van Visa, Plus of MasterCard (afhankelijk van het type Cash Passport dat je gebruikt).

Maar natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere zaken die je normaal met een credit card doet. Zo kun je in hotels en restaurants mee betalen of hem ergens gebruiken waar je anders een borg zou moeten betalen. Daarnaast geldt ook de aankoopverzekering voor producten die normaal ook verzekert zijn met een normale creditcard. Een winkelier ziet het verschil niet eens!

Hoe veilig is een Cash Passport?

Een Cash Passport is eigenlijk nog veiliger dan een reguliere betaalpas, en wel omdat hij niet is gekoppeld aan je bankrekening. Het geld dat je stort op je kaart kan afkomstig zijn van je gewone bankrekening, maar dit betekent niet dat deze aan elkaar gekoppeld zijn. Bovendien is het ook mogelijk cash geld te brengen bij GWK en dit op de kaart te laten storten. Je ontvangt geen papieren overzichten of rekeningen. Transacties kun je online inzien via een optioneel aan te maken account.

De kaart zelf bevat een handtekening die bij gebruik gecontroleerd wordt. Ook heeft de pas uiteraard een pincode voor geldopname. Veel mensen ervaren een dergelijke kaart als gemakkelijker dan Traveller Cheques. Vooral in Amerika kom je nog weleens banken tegen die moeilijk doen over deze cheques en bijvoorbeeld maar een klein bedrag per keer willen omwisselen. Daar heb je met je Cash Passport geen last van!

In geval van verlies of diefstal van je Cash Passport kun je altijd contact opnemen met 24/7 Global Emergency Assistance. Zij helpen je dan zo snel mogelijk aan een vervangende kaart.

In welke valuta is het Cash Passport beschikbaar?

Het Cash Passport is er in zeven verschillende valuta*. Het gaat om de volgenden:
  • Euro
  • Amerikaanse Dollar
  • Australische Dollar
  • Britse Pond
  • Canadese Dollar
  • Nieuw-Zeelandse Dollar
  • Zuid-Afrikaanse Rand

*Bij Nederlandse filialen van GWK Travelex zijn de kaarten alleen verkrijgbaar in Euro's, Britse Ponden en Amerikaanse Dollars. Wil je een Cash Passport in een van de andere valuta, dan kun je het beste ter plekke met je gewone pas geld uit een automaat halen en dit op een Cash Passport laten storten bij een lokaal filiaal.

Wat doe je na de vakantie met je pas?

Sommige mensen nemen een Cash Passport voor een eenmalige trip en verkiezen thuis of op andere reizen een ander betaalmiddel. Je kunt dan het geld dat op de kaart staat gewoon opnemen bij een automaat. Als het bedrag te klein is om op te nemen of je wilt niet met geld over straat, dan kun je het overgebleven saldo ook bij een GWK uit laten betalen.

Uiteraard kun je je geld ook op andere manieren opmaken. Als je nog een klein bedrag hebt open staan kun je het bijvoorbeeld ook online gebruiken in een webshop. Wanneer zijn Mastercard accepteren, dan accepteren ze ook je Mastercard Cash Passport.

Meer weten?

Heb je meer vragen over het Cash Passport of wil je er een aanvragen? Ga dan naar een filiaal van GWK Travelex of kijk op de website.

Lees verder

© 2010 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cash Passport: creditcard voor op reisCash Passport: creditcard voor op reisWanneer je op reis gaat, krijg je te maken met allerlei soorten valuta en alle andere zaken met betrekking tot (het opne…
Prepaid creditcard aanbiedersPrepaid creditcard aanbiedersDe prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij…
Prepaid creditcard voordelig?Prepaid creditcard voordelig?U kunt in 2020 een prepaid creditcard zonder BKR-toets gebruiken in plaats van de gewone Visa creditcard, ANWB creditcar…

Makelaar is zijn prijs zeker waardMakelaar is zijn prijs zeker waardWat kost een makelaar u in 2020? Wat kost een makelaar inschakelen bij aankoop of verkoop van een huis. Een goede aankoo…
Stijgende rente goed en slecht voor de portemonneeEen stijgende rente heeft voordelen, maar ook nadelen voor de meeste huishoudens. U gaat meer spaarrente ontvangen over…

Reageer op het artikel "Cash Passport van GWK Travelex: altijd geld bij je!"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Idris, 01-03-2020 18:51 #7
Ik heb GWK Travelex ik wil graag geld op zetten, maar ik weet niet hoe. kan jij mij uitleggen hoe?

Andre, 25-10-2014 10:33 #6
Ik heb hem pas besteld in de GWK € 135. Opgezet en een poging gedaan om een internet- aankoop te doen bij GRAND ILLUSSIONS alles ging goed tot het eind werd de transactie op de een of Andere reden afgewezen. Ik heb lichte paniek maar hoop dat dit goedkomt. Weet u wat dit is en wat ik moet doen…?

San, 22-01-2013 23:17 #5
Ik heb nog 25 euro op mijn cash passport en staat er op mijn account gegevens suspended.
Waarom? En Ik kan de kaart niet meer gebruiken. Toch stom dat is mijn 25e. Reactie infoteur, 23-01-2013
Beste San,

Ik denk dat je het beste even met je pasje langs een kantoor van GWK kunt gaan. Waarschijnlijk kunnen zij het geld wel voor je uitkeren. Die melding kun je om verschillende redenen krijgen zoals dat je hem heel erg lang niet gebruikt hebt, de kaart verlopen is of er verdachte activiteit is waargenomen onder jouw pasnummer. Maar ik zou zeggen, ga het bij hen even navragen!

Groet,
Dessal

B. Bisou, 06-03-2012 13:13 #4
Kunt u mij een overzicht geven van alle aan deze kaart gerelateerde kosten en tijdsduur van de aanvraag. Wellicht handig in geval van calamiteiten met reguliere betaalmiddelen. Reactie infoteur, 10-03-2012
Hallo B,
Ik heb hierover niet de beschikking, maar het is het handigst om op de website van het GWK te kijken. Bij het GWK zijn bovendien papieren folders beschikbaar waarin een overzicht van kosten staat alsmede de belangrijke contactgegevens.

Mvg,
Dessal

Rene, 17-09-2011 12:34 #3
Ik wil een Cash Passport aanvragen nu is mijn vraag ik ga naar Amerika en heb het alleen nodig voor de borg in het hotel maar welke valuta moet ik op de kaart zetten Euro´s of dollars.
Alvast bedankt voor U antwoord.

GR:Rene Reactie infoteur, 18-09-2011
Hoi Rene,
Dan moet je er dollars opzetten anders betaal je ook de wisselkoers!

Groet,
Dessal

Marjo, 09-07-2011 18:30 #2
Als ik een eurokaart aanschaf kan ik die dan ook in Amerika gebruiken? Reactie infoteur, 12-07-2011
Ja dat kan, alleen je moet er dan wel rekening mee houden dat bij iedere transactie de wisselkoers wordt toegepast die op dat moment door het GWK wordt gehanteerd, en dat is altijd ongunstiger dan wanneer je een dollarkaart hebt of geld uit de muur pint met je Nederlandse bankpas.

Mvg,
Dessal

Gerard, 13-03-2011 20:18 #1
Ja ook ik heb de kaart aangeschaft, maar ben er inmiddels niet meer zo happy mee. GWK heeft nl. besloten dat de klanten nu moeten gaan betalen om hun kaart op te waarderen, pure diefstal vindt ik dit 1% van het bedrag met een minimum van 5 euro en een max. van 10 euro. Leuk he, nu vele de kaart hebben worden we weer met deze bullshit geconfronteerd. Ik raad iedereen aan te gaan klagen bij het GWK, dit kun je doen op hun website door een email te sturen naar de klachten afdeling.

Het moet dus niet gekker gaan worden, als ze deze idiote regel niet intrekken zal ik de kaarten die ik heb inleveren het geld eraf halen, en tevens eis ik de kosten terug voor de aanschaf van deze kaarten.

Infoteur: Dessal
Laatste update: 27-10-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Reacties: 7
Schrijf mee!