InfoNu.nl > Financieel > Geld > Gratis betaalrekening bij de Triodos Bank?

Gratis betaalrekening bij de Triodos Bank?

Gratis betaalrekening bij de Triodos Bank? De Triodos Bank is de meest duurzame bank van Nederland. U kunt hier op vele manieren duurzaam sparen en beleggen. Bankdiensten, fondsbeheer, projectontwikkeling, beleggingen, private banking. Interessant is dat de betaalrekening van de Triodos relatief goedkoop is en internetbankieren een makkie om te regelen. De Triodos bank is anders dan andere banken. Duurzaam sparen en beleggen kan vooral hier.

Waarom Triodos bank?


Duurzaam sparen en beleggen

Maatschappelijk verantwoord sparen en beleggen is in Nederland aan de winnende hand. Niet alleen omdat de duurzame banken niet in de ondoorzichtige producten hebben belegd die aan de krediet crisis ten grondslag liggen. Maar ook omdat het klimaat en de duurzaamheid onze aandacht verdienen. De roep naar duurzaam bankieren en lange termijn doelstellingen nemen toe. Misschien saai, maar u heeft in ieder geval het idee dat het geld goed besteed wordt. Voortrekkers op dit vlak zijn de ASN bank en de Triodos bank.

Klanten stappen over naar de Triodos bank

CEO Peter Blom van de Triodos Bank laat weten, dat de Triodos Bank zich nooit met complexe producten of aanverwante derivaten heeft bezig gehouden. Niet zo raar, want dergelijke producten passen niet bij de missie van de Triodos Bank:
 • Het bijdragen aan een duurzame ontwikkeling.
 • Het bevorderen van de transparantie, waardoor spaarder en belegger kan volgen wat er met zijn geld gebeurt. Iets wat met die complexe producten al helemaal niet meer mogelijk was.

Veilige banken

De Triodos Bank valt volledig onder de garantie van De Nederlandse Bank, wat kortweg betekent dat per particulier maximaal 100.000 euro aan spaargeld en geld op een betaalrekening is gegarandeerd. De Tier 1 ratio (CET1) bedraagt 20,1%, wat een mooie score is. De Triodos Bank heeft meer dan 672.000 klanten (2017) en is met een jaarlijkse klantengroei van 3 tot 4% een sterk groeiende bank.

Duurzaam beleggen en financieren

Duurzaam beleggen en financieren is de core business van de Triodos Bank:
 • De sector natuur en milieu: daarbij gaat het om de financiering van duurzame energie, biologische en biologisch-dynamische landbouw en milieutechnologie, zoals kringloopbedrijven en projecten voor natuurbehoud.
 • De sector sociale economie met onder meer leningen aan ambachtelijke bedrijven, bedrijfsverzamelgebouwen en vernieuwend ondernemerschap dat bijdraagt aan duurzaamheid.
 • De sector cultuur en welzijn, waaronder leningen aan instellingen in onderwijs, gehandicapten- en gezondheidszorg en kunstenaars die in hun aanpak de mens centraal stellen.
 • Beleggingen in de Triodos beleggingsfondsen, zoals groene projecten, duurzame energie en micro financiering en micro kredieten

Wie is de Triodos bank?

De Triodos Bank is een spaarbank met groot assortiment. Soms vraagt de naamgeving wel om wat meer uitleg, maar de rode draad is de financiering van duurzame initiatieven. Ik noem er een paar:
 • Internet sparen, waarbij u kunt u 24 uur per dag over uw spaargeld beschikken.
 • Kinder Toekomst Plan, te openen tot het 12e levensjaar van het kind, met een minimale duur van zes jaar. Inleg en bijstorten staat vrij.
 • Spaardeposito: inleg vanaf 500 euro meteen looptijd van 1 tot 10 jaar. Ook korter dan 1 jaar is mogelijk bij bedragen vanaf 10.000 euro.

Overzicht fondsen en beleggingen Triodos Bank:

U kunt uit meerdere beleggingen kiezen, soms zelfs met een extra belastingvoordeel
 • Beleggen in biologische landbouw;
 • Beleggen in microfinanciering;
 • Beleggen in innovatieve bedrijven;
 • Beleggen in duurzame energie;
 • Duurzaam beleggen;
 • Overige fondsen.

Gratis betaalrekening

De Triodos Bank had zich tot voor kort gevoegd bij de banken waar u banken voor goedkoop bankieren en betalen. De betaalrekening was gratis en voor de bijbehorende wereld pas betaalt u de eerste twaalf maanden niets. Nu kunnen we nog steeds spreken over een goedkope rekening, omdat de bijdrage voor de pas 30 euro per jaar is. U kunt ieder moment van de dag wereldwijd veilig en gratis geld opnemen en betalen met internetbankieren en krijgt 4x per jaar Triodos nieuws thuis, waarin wordt uitgelegd wat er met uw geld gebeurt. Met de Triodos Wereldpas kunt u in Nederland 5 keer per dag tot een maximum van 1.250 per dag geld opnemen bij geldautomaten van Rabobank, of 1 keer per dag maximaal 250,- opnemen bij een andere bank. Pinnen kan met de Wereldpas tot maximaal 3.000 per dag.

Sparen bij de Triodos Bank

De bank biedt meerdere spaarrekeningen en spaardeposito's aan:

1. Sparen:

______________________________________
 • Kinder Toekomst Plan: 1,0%;
 • Internet Sparen: 0,0%;
______________________________________

2. Spaardeposito:

______________________________________
 • 3 jaar: 0,2%;
 • 5 jaar: 0,5%;
 • 7 jaar: 0,8%;
 • 8 jaar: 0,95%;
 • 10 jaar: 1,25%.
______________________________________

Slot

Kortom, wat let u. Bovendien is het spreiden van geld over meerdere banken een goede aanrader en dan komen ook de Triodos Bank en de ASN Bank zeker aan bod

Lees verder

© 2008 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
ASN Bank - de geschiedenisDe ASN Bank is een maatschappelijk geëngageerde bank. De afkorting ASN betekent Algemene Spaarbank voor Nederland.
Rentevergoeding op de betaalrekeningRentevergoeding op de betaalrekeningRente op een betaalrekening ontvangen kan wel degelijk. Bij de meeste banken krijgt u op uw betaalrekening geen rentever…
ASN Bank: jeugdsparen 2019 met hoog rendementASN Bank: jeugdsparen 2019 met hoog rendementIn 2019 jeugdsparen voor kind of kleinkind? Dan geeft de ASN bank een hoog rendement van 0,35%. Sparen bij de ASN Bank i…
Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2019, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heef…
Sparen bij Ohra in 2019Sparen bij Ohra in 2019Als u in 2019 een goede spaarrekening zoekt, kunt u ook eens kijken bij Ohra. Ohra is niet alleen een verzekeringsmaatsc…

Reageer op het artikel "Gratis betaalrekening bij de Triodos Bank?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Marcel, 20-10-2009 09:22 #4
Argenta is nog steeds gratis zoals te zien bij de Tarieven op hun site:
http://www.argenta.nl/nl/klanteninformatie/sparen_en_betalen/tarieven/

Er is maar 1 addertje voor degene die de rekening weinig gebruikt (Internetbetaalrekening voor internet betalingen):

Administratieve kosten
Rekeningen met een saldo minder dan EUR 50 per 31/12 en zonder transacties in het voorbije kalenderjaar 5,00 Reactie infoteur, 20-10-2009
Beste Marcel,
Dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Martine Schenk, 19-10-2009 19:10 #3
Ik lees in uw stuk dat u Argenta ook als voorbeeld noemt voor banken met gratis betaalrekening. Helaas zijn ze hiermee gestopt sinds heel kort. Ik ben nu op zoek naar wat anders. Triodos spreekt me aan maar kan geen website vinden. Hebben ze die? Reactie infoteur, 20-10-2009
Beste Martine Schenk,
Zie bovenstaande reactie van Marcel.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Woudstra, Remko, 12-01-2009 11:42 #2
De betaalrekening is gratis en voor de bijbehorende wereldpas betaalt u de eerste twaalf maanden niets. Ik kan nergens terug vinden wat ik na de eerste twaalf maanden betaal voor de wereldpas, en is het mogelijk een bijvoorbeeld een europas bij de rekening te nemen i.p.v. een wereldpas? Reactie infoteur, 12-01-2009
Beste Remco Woudstra,
De wereldpas kost na 1 jaar 13,75 euro per jaar. U kunt ermee in het binnenland en buitenland gratis betalen en geld opnemen. De Triodosbank kent geen europas, maar dat lijkt met zo'n wereldpas ook niet nodig.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Martijn, 30-12-2008 12:09 #1
Hoezo dan 'gratis'? Als ik per jaar 12.95 moet betalen voor een wereldpas dan is dat in mijn ogen niet gratis. Bij deze aktie is het eerste jaar dan wel gratis, maar daarna betaal je wel. De enige bank die ik ken die gratis bankdiensten aanbied is Argenta. Reactie infoteur, 12-05-2018
Beste Martijn,
Anno 2018 vragen banken steeds meer geld voor hun diensten, Triodos is nog steeds relatief goedkoop. Zie voor een vergelijking ook het artikel:

https://financieel.infonu.nl/geld/9956-banken-goedkoop-bankieren-en-betalen-in-2018.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 12-05-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Reacties: 4
Schrijf mee!