Budgettips - makkelijk geld besparen

Budgettips - makkelijk geld besparen Geld besparen is heel makkelijk, op veel punten kun je bezuinigen. Zo kun je op de lange termijn geld besparen door te investeren in zaken die zichzelf uiteindelijk weer terugverdienen, maar kun je ook direct geld besparen met kleine handelingen die op jaarbasis samen een flinke hoop geld besparen. Lees deze tips maar eens door en hou geld over voor de leuke dingen in het leven!

Geld besparen op lange termijn

De volgende tips vragen eerst een investering, maar verdienen zich later vanzelf terug:
 • Koop een waterbesparende douchekop (bespaart voor een gemiddeld gezin 10.000 liter per jaar)
 • Bevestig een spaarknop aan het toilet (bespaart per jaar 32.000 liter water)
 • Koop een sensorkraan (bespaart 3.000 liter per jaar)
 • Vervang gewone gloeilampen door spaarlampen (scheelt per lamp zo'n 10 euro per jaar)
 • Vervang gewone batterijen door oplaadbare batterijen
 • Denk eens aan zonnepanelen om zelf energie op te kunnen wekken
 • Vervang ramen met enkelglas door ramen met dubbelglas

De kosten voor 1.000 liter water bedragen ongeveer € 1,36

Geld besparen op korte termijn

Met de volgende tips bespaart u direct geld:
 • Gooi restjes eten niet weg, maar vries ze in (een gezin gooit gemiddeld voor ruim € 300 per jaar aan eten weg)
 • Zet de verwarming een graadje lager en laat deze niet onnodig branden (om 7.00 uur op temperatuur als je pas om 10.00 uur uit bed komt)
 • Ventileer regelmatig, frisse lucht warmt sneller op dan warme
 • Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen
 • Koop huismerken in plaats van A-merken
 • Gebruik minder shampoo, een hoeveelheid ter grootte van een 2-euromunt is genoeg
 • Gebruik gewone zeep in plaats van douchegel
 • Haal stekkers van apparaten die uitstaan eruit (scheelt € 8 per jaar per stekker)
 • Zet apparaten helemaal uit in plaats van standby
 • Doe het licht uit in kamers waar je niet bent
 • Hang de was buiten in plaats van het in de droger te stoppen (ruikt nog frisser ook)
 • Gebruik groene zeep in plaats van allesreiniger
 • Pak vaker de fiets in plaats van de auto
 • Drink kraanwater in plaats van Spa Blauw
 • Gebruik je medicijnen? Ga na of je wel de goedkoopste versie krijgt (folder bij apotheek verkrijgbaar)
 • Lees de krant op internet
 • Ga na of je stilzwijgende verlenings-abonnementen hebt, zo ja, schrijf op wanneer je die moet opzeggen
 • Koop via virtuele marktplaatsen in plaats van nieuw
 • Oriënteer je goed via internet voor je iets duurs koopt, prijzen liggen soms ver uit elkaar
 • Houdt oud papier apart, vaak wordt dit opgehaald door verenigingen die er zo wat bijverdienen
 • Gebruik een broodtrommel in plaats van plastic zakjes of aluminiumfolie
 • Bewaar flesjes om water in mee te nemen zodat je geen nieuwe hoeft te kopen
 • Was op 40 graden in plaats van op 60 graden (scheelt de helft aan energie)
 • Gebruik nachtstroom voor je wasmachine/droger

Ga voor Cheap!

Loop eens wat vaker binnen bij de goedkope winkels, vaak hebben ze nuttige zaken voor een prikje. Shampoo, douchegel, deo en sokken scoor je makkelijk en goedkoop bij Action, Zeeman etc.

Koopjesjager

Snuffel de folders eens goed door, er zijn regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen die je veel geld kunnen besparen. Vooral met aanbiedingen als 3 = 2 sla je makkelijk je slag.

Swap Dress Party

Nodig al je vriendinnen, buurvrouwen etc. uit voor een Swap Dress Party. Iedereen neemt kleren en accessoires mee die hij/zij zelf niet meer gebruikt, en zo kunnen jullie ruilen. Een ververste kledingkast voor nop!

Weggeefwinkels

In weggeefwinkels mag je alles gratis meenemen. Klinkt ongelooflijk maar is echt waar. Kijk op www.weggeefwinkels.nl voor alle adressen in Nederland.

Tweedehands

Verkoop je oude kleding eens aan tweedehandswinkels. Tweedehands is weer helemaal hip, dus goede kans dat ze jouw spullen willen hebben. Zorg wel dat de kleding er nog netjes uitziet.

Vintage

Snuffel eens op zolder in de spullen van oma, tante en mams. Vintage is hip!

Investeer in de basis

Zorg ervoor dat je geld apart legt voor goede basic kledingstukken. Deze kun je dan opleuken met mode-items. Denk: trends zijn vergankelijk, kwaliteit niet. Investeer dus in: spijkerbroek, pak, witte blouse, zwarte pumps en sneakers etc.

Kringloopwinkels

In kringloopwinkels scoor je voor een prikje nieuwe meubels en kleding. Met name de kringloopwinkels in de gegoede buurten van Nederland zijn interessant: grote kans dat je daar designkleding treft! Op naar Laren en Bussum dus.

Budgetteer

Waar gaat al dat geld nou eigenlijk heen? Misschien geef je ongemerkt veel geld uit aan nutteloze dingen. Houdt daarom een maand lang je uitgaven bij, zodat je deze waar nodig bij kunt stellen.

Lijstjes

Maak een boodschappenlijst en houdt je hieraan. Je zult merken dat je dan minder snel verleid wordt door lekkere, dure hapjes die je eigenlijk niet nodig hebt.

Aldi rules!

Sla een keer per week je slag bij een goedkope supermarkt. Op veel spullen merk je geen verschil in kwaliteit, dus absoluut de moeite waard!

American Party

Krap bij kas maar wel zin in een feestje? Houdt dan een American Party: iedereen neemt zelf iets te eten en/of te drinken mee. Gezellig en goedkoop!

Last-minute

Veel theaters bieden zogenaamde last-minute tickets aan. Je krijgt dan veel korting op de voorstellingen. Informeer dus bij je favo theaters over deze tickets.

Afdingen

Afdingen wordt steeds gewoner, probeer het eens! Je zult het echt een kick vinden als het lukt. Korting niet mogelijk? Vraag dan om bijvoorbeeld een extra accessoire.

Jog

Joggen is de allergoedkoopste sport die er is. Zeg dat sportschoolabonnement dus maar op en ren lekker een stukje door het bos. In de frisse lucht sport het toch een stuk fijner dan in die muffe sportschool?

Uit eten

Ga eens uit eten bij een hotelschool. Voor zeer weinig geld krijg je toch een goede maaltijd voorgeschoteld, want er is altijd een leraar bij die een oogje in het zeil houdt.
© 2007 - 2020 Funkyfish, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Besparen kan geld kostenWij Nederlanders zijn zuinig en willen graag besparen en korting krijgen op producten en diensten. Vooral als dingen gra…
Hoe bezuinigen tijdens de vakantie?Hoe bezuinigen tijdens de vakantie?De meeste mensen gaan niet besparen tijdens de vakantie. Toch is het mogelijk om te besparen zonder op de kwaliteit van…
Budgettips voor een verre reisBudgettips voor een verre reisReizen is duur. Naast kosten voor vliegtickets en verblijf moet je ook rekening houden met de kosten van dagelijks leven…
Budgetbeheer: geld besparenBudgetbeheer: geld besparenMet de economische crisis speelt geld voor iedereen een belangrijke rol. Evenwicht in de inkomsten en uitgaven is essent…

Geld verdienen met online enquetes, zo werkt datGeld verdienen met online enquetes, zo werkt datWil jij geld verdienen met het invullen van vragenlijsten. Gewoon vanuit huis, achter je eigen computer of tablet? Sinds…

Reageer op het artikel "Budgettips - makkelijk geld besparen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Debby, 27-10-2018 10:05 #2
Ik heb de buitenlamp (vd tuin) eruit gehaald en bezuinig hiermee enorm op mijn energiekosten.
Ook heb ik een elektrische deken op de bank gelegd met een fleece deken erover… heerlijk warm en de verwarming kan een stuk lager!

Corina, 14-12-2016 18:54 #1
Hoi ik en mijn man hebben 60 euro per wk. Ik wil op eten besparen maar wel met iedere dag vlees, kan iemand mijn helpen? Reactie infoteur, 17-12-2016
Hi Corina, ik zou dan zeker een paar dagen per week vlees skippen, zonder vlees kun je zulke lekkere gerechten maken en het scheelt enorm veel geld! Maar als je persé vlees wilt, zou ik gaan voor voordeligere stukken vlees. Kip en gehakt zijn meestal niet duur, en vraag de slager eens naar wat incourantere delen, die zijn vaak ook goedkoop.

Infoteur: Funkyfish
Laatste update: 20-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Reacties: 2
Schrijf mee!