Twyp betalen via ING

Twyp betalen via ING Twyp is de app van de ING bank om met je smartphone snel te betalen aan iemand uit de contactlijst op je smartphone. Twyp gebruik je bij vele sociale gelegenheden. Wanneer jullie ergens samen gaan eten, een reisje maken, samen wat gaat drinken, gezamenlijk een cadeautje kopen. Met twyp maak je dus eenvoudig en snel geld over naar een contactpersoon uit je smartphone. De app is werkzaam in Spanje.

Twyp als nieuwe sociale betaal-app van de ING

In het betalingsverkeer is een revolutie gaande waarbij kleine fintechbedrijven zoals bunq de grote banken van de kaart proberen te vegen. Betalen is immers niet zo moeilijk te regelen zolang je maar over een veilig betalingssysteem beschikt. Daar zijn geen grote kantoren voor nodig, geen grote netwerken en geen grote banken. Als deze grote banken niet met een gepast antwoord komen zullen ze vele, vooral jongere, klanten verliezen en het zijn juist de jongere klanten die nog vele jaren klant kunnen zijn bij een bank als ze eenmaal zijn binnengehaald. De ING bank heeft daarom de app twyp ontwikkeld. Is de twyp app om te betalen het gepaste antwoord, wat kun je ermee?

Twyp is betalen aan je vrienden

Twyp is de afkorting van The way you pay. Twyp maakt het mogelijk om te betalen aan je vrienden, terwijl je chat. Deze app is gratis te downloaden van Google Play en de App Store. Voorwaarde is bij elke betaling wel dat jij maar ook de contactpersoon de app op de smartphone hebben staan. Deze manier van betalen is niet ingewikkelder dan het versturen van een berichtje. Een IBAN-nummer is niet per se nodig. Eenmaal aangemeld, krijg je een persoonlijk twyp-account. Je kunt ermee:
  • Betalen.
  • Geld ontvangen.
  • Saldo aanvullen via iDEAL of creditcard, een storting ontvangen van een ander.
  • Geld terugstorten naar je rekening.

En het mooie is dat je niet dagen op geld hoeft te wachten, maar dat de betaling vrijwel direct plaatsvindt. Samen uit eten met collega's en samen de rekening delen? Je ziet direct dat er betaald is.

Het twyp-account met chatvenster om mobiel te betalen

Het twyp-account is gekoppeld aan het telefoonnummer van je smartphone, dus als je van mobieltje wisselt moet je de app opnieuw installeren en instellen. Met deze app kun je chatten met je contactpersonen en vanuit ditzelfde chat-venster direct een betaling doen met een persoonlijke code. Openen, swipen, bedrag intikken en betalen. Simpel toch? Het enige nadeel is misschien dat er per jaar maximaal tot een bedrag van 1000 euro kan worden betaald. Dit zal zo zijn ingesteld om het veilig te houden. Je smartphone is immers een portemonnee geworden die je goed in de gaten moeten houden, en als een vreemde er de hand op weet te leggen is het maximale bedrag altijd nog gelimiteerd. Zelf kun je na een betaling zien hoeveel ruimte er nog over is en je kunt je digitale portemonnee weer aanvullen via iDEAL of creditcard.

Het gemak en de snelheid dient de mens

Twyp is in alle opzichten een goedkope manier van betalen en de snelheid van betalen is de grootste aantrekkingskracht van deze betaal-app. Er zijn geen verborgen kosten. Een beperking is dat je niet in één keer een bepaalde groep wat kunt betalen, het zijn dus wel individuele betalingen. Maar de handelssnelheid is zo hoog dat ook dit geen probleem hoeft te zijn.

De ING bank een hippe bank?

Het gaat wat ver om te stellen dat de ING bank een hippe bank is, het is een kolos van een bank, maar ook deze kolos weet steeds meer handige apps te ontwikkelen die in het dagelijkse betaalverkeer superhandig zijn. En daar hoort twyp zeker ook bij.
© 2016 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Betalen via Tikkie, Florin, GRPPY of ING bank?Betalen via Tikkie, Florin, GRPPY of ING bank?Je wilt een rekening delen met je vrienden en dat kan met een betaalverzoek. Maar welke app gebruik je hiervoor in 2019…
Betaaldienst bunq: ook sparenBetaaldienst bunq: ook sparenBunq is een betaaldienst, een bank die de grootbanken in 2020 wil verslaan. Bunq is echt niet alleen voor hippe jongeren…
Theorie-examen online oefenen: de beste websites op een rijTheorie-examen online oefenen: de beste websites op een rijWie binnenkort het theorie-examen voor zijn of haar rijbewijs moet afleggen, kan daar op verschillende manieren voor oef…
Het statuut van zelfstandige: Hoofdberoep of bijberoep? (BE)Het statuut van zelfstandige: Hoofdberoep of bijberoep? (BE)Een zelfstandige is een persoon die een winstgevende beroepsactiviteit uitoefent, zonder daarbij gebonden te zijn door e…

Kinderopvangtoeslag 2017: kinderopvangtoeslagtabel 2017Kinderopvangtoeslag 2017: kinderopvangtoeslagtabel 2017De inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag 2017 gaat omhoog. In 2016 was er al een stijging, maar ook voor 2017 is er e…
Gevolgen huurverhoging voor de huurtoeslagGevolgen huurverhoging voor de huurtoeslagBetekent een hogere huur ook geen of minder huurtoeslag? Wat zijn de gevolgen van de jaarlijkse huurverhoging voor de hu…
Bronnen en referenties
  • Spanje: https://www.twyp.com/

Reageer op het artikel "Twyp betalen via ING"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 07-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!