InfoNu.nl > Financieel > Geld > Rabobank internetbankieren

Rabobank internetbankieren

Rabobank internetbankieren Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Zo worden steeds meer activiteiten via internet gedaan omdat dat veel makkelijker en sneller gaat. Zo ook bankzaken die gedaan moeten worden. Naast het internetbankieren wordt het mobiel bankieren steeds vaker gebruikt en worden hier steeds meer functies toegevoegd.

Aanvragen

Je kunt niet zomaar internetbankieren, ook al ben je al lid van de Rabobank. Je moet het eerst aanvragen. Dat kun je heel makkelijk doen via internet. Je gaat naar www.rabobank.nl. Dan kies je producten, betalen, betalen via internet. Dan zie je aan de rechterkant: direct aanvragen, rabo internetbankieren. Als je daarop geklikt hebt moet je je gegevens invullen en wordt internetbankieren aangevraagd. Het is al een tijd geleden dat ik het aangevraagd heb, dus ik weet niet meer hoe lang het duurt enzo. Als je het aangevraagd hebt krijg je een rabobox die je nodig hebt om te internetbankieren. Vooral de random reader.

Gebruiken

Voor het internetbankieren van de Rabobank zijn er vele functies. Hieronder staat gegeven wat je er allemaal mee kan. Ik gebruik natuurlijk alleen de eerste optie, maar ik denk dat er veel zullen zijn voor wie andere opties ook belangrijk zijn.

Internetbankieren voor particulieren:

 • Betalen en Sparen
 • Beleggen
 • Levensverzekeringen
 • Alles in één Polis
 • Lenen
 • Hypotheken
 • Rabo mobiel
 • Mijn gegevens
 • Service

Voor het betalen & Sparen zijn er de volgende functies:

 • Rekeningoverzicht
 • Per bankgiro (overschrijven via bankgiro, dat is vergelijkbaar met papieren overschrijfformulier)
 • Per acceptgiro (overschrijven via acceptgiro, je vult hier de gegevens in van de papieren acceptgirokaart, die heb je hierna niet meer nodig)
 • Eigen rekening
 • Geagendeerd (kun je bijvoorbeeld nu bepalen dat je over een maand een bepaald bedrag overschrijft, ook kun je doen dat je bijvoorbeeld elke maand een bedrag overschrijft)
 • In behandeling (opdrachten die in behandeling zijn)
 • Adresboek (hier kun je een rekening toevoegen als je vaker daarnaar overschrijft)
 • Berichten (staan een paar berichten over de Rabobank)
 • Download (hier kun je transacties downloaden)
 • Rekening- & pasgegevens
 • Rekeningafschriften (hier kun kiezen om je afschriften via internet te krijgen)
 • Verzenden (ik weet niet wat dat nou precies is)
 • Rabo Notabox (hiermee kun je via internet elektronische nota's en andere betaalinformatie inzien)

Opties voor betalen naar het buitenland

 • Geld bestellen
 • Rabo Alerts (meldingen ontvangen van je rekening op je mobiel)
 • Rabo mobielbankieren (bankieren via mobiele telefoon)
 • Minitix (dit is om kleine bedragen af te rekenen)

Hulp bij het internetbankieren

Als je nieuw bent kun je om te leren hoe alles werkt bovenaan op "Help" klikken. Daar staat een hele duidelijke uitleg van wat alles is en waarvoor het gebruikt kan worden. Dat vind ik heel handig gedaan, maar ik denk dat het meestal wel zal lukken zonder de help. Het is namelijk niet heel erg moeilijk om te internetbankieren.

Veiligheid van het internetbankieren.

Het is hartstikke veilig om te bankieren via internet. Je hebt ten eerste de pas, ten tweede de pincode en ten derde een Random Reader nodig. Het is dan altijd wel dat het even duurt om in te loggen, maar dan weet je ook zeker dat het wel veilig gebeurt. Dan duurt het maar iets langer.

Conclusie

Ik gebruik internetbankieren al een hele tijd en ik ben er nog steeds tevreden over. Het gaat snel en makkelijk. Je kunt altijd even kijken of iets al is overgeschreven of dat je nog wel genoeg geld op je rekening hebt om iets te kopen. Je moet natuurlijk wel over een computer met internet beschikken. Maar ik denk dat dat vaak geen probleem is. En natuurlijk ook niet onbelangrijk… het is heel veilig.
© 2008 - 2019 Soccar, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Rabo Scanner van de RabobankDe Rabo Scanner van de RabobankDe Rabobank komt met iets nieuws, namelijk de Rabo Scanner. Dit apparaat moet uiteindelijk de Random Reader volledig gaa…
De Rabo Scanner, opvolger van de Random ReaderDe Rabo Scanner, opvolger van de Random ReaderKlanten van de Rabobank zullen langzaam maar zeker allemaal in het bezit komen van een Rabo Scanner. Dit apparaatje is b…
Hoe installeert u Rabo Bankieren en hoe werkt de app?Hoe installeert u Rabo Bankieren en hoe werkt de app?Online bankieren valt niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ook de Nederlandse Rabobank heeft een app ont…
Bankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtzienden kan bij de Rabobank. In Nederland zijn er ruim 350.000 mensen met een gezichtsbe…
Rabobank, de Rabobank en tv bankierenRabobank, de Rabobank en tv bankierenDe Rabobank timmert met allerlei vormen van betalen en financieren aan de weg. Wat nog minder bekend is, is de mogelijkh…
Bronnen en referenties
 • www.rabobank.nl

Reageer op het artikel "Rabobank internetbankieren"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Andre van Kuijk, 03-04-2018 12:03 #6
Een bedrijf vraagt mij €37.000,- te betalen 4 dagen voor levering. kan dat bedrag bv in depot geplaatst worden zoals bij verkoop van een woning. dan heeft de notaris daar verantwoording uiteraard, maar kan dat ook via de bank.

Graag hoor ik van u.

met vriendelijke groet,
A. van kuijk

L. Derks Cohen, 15-04-2013 16:40 #5
Waarom kan ik niet op internetbankieren komen? Heb al van alles geprobeerd maar de Rabo vindt het nodig de boel te veranderen en de klant moet maar zien hoe hij of zij op de site kan komen om te bankieren, en bedankt RABO! Reactie infoteur, 16-04-2013
Ik weet niet waarom u niet op internetbankieren kan komen. Ik kan zelf wel via de android app kijken wat mijn saldo is, maar ik kan ook niet inloggen op de site van de Rabobank.

A. Schreiber-Rietdijk, 09-04-2013 09:36 #4
Mijne Heren, waarom lees ik niets over een betaalpas die verlopen is en online een nieuwe aanvragen, ik heb dat gedaan en men zei, binnen 5 dagen nieuwe nou ben een week verder en nog niets.

Greg, 04-05-2011 17:07 #3
Het is niet mogelijk om je credit card transactie on-line te bekijken bij de Rabobank.
Heel groot nadeel, de andere banken zijn er al lang voor, inclusief ING.

Piet Wester, 20-02-2011 14:27 #2
Waarom is het internetbankieren veranderd?

Raoul, 07-05-2010 16:30 #1
Maar hoe je nu je afschriften van je credit card kan zien online, is mij echt een raadsel?

Infoteur: Soccar
Laatste update: 23-10-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 6
Schrijf mee!