InfoNu.nl > Financieel > Diversen > 10 YouTube veelverdieners

10 YouTube veelverdieners

Rijk worden met YouTube? Volgens een onderzoek van het bedrijf TubeMogul, hadden onderstaande 10 onafhankelijke YouTube partners, van juli 2009 tot juli 2010, een geschat inkomen van meer dan $100.000 per jaar. Maar wie zijn deze YouTube grootverdieners eigenlijk, en waarmee zijn ze zo populair zijn geworden? Populaire YouTube video’s trekken hoge kijkcijfers. Deze filmpjes zijn weer interessant voor adverteerders om advertenties bij te plaatsen. Via het advertentieprogramma van Google, het internetbedrijf dat YouTube in 2006 overnam, kunnen uploaders meedelen in de advertentie-inkomsten van het bedrijf.

Hieronder vind je een lijst van 10 populaire YouTube partners, die op deze wijze een flinke boterham hebben verdiend aan hun YouTube filmpjes.

1. Ray William Johnson (exacte bedrag niet bekend)

Johnson is een Amerikaanse komiek en video-blogger, bekend van zijn internetshow ‘=3’ (Equals Three), waarin hij 2 keer per week populaire internetfilmpjes recenseert. Johnson werd in minder dan een jaar één van de best bekeken YouTube persoonlijkheden, en heeft vanaf januari 2012 de meeste abonnees ooit.

2. Shane Dawson ($315,000 p/j)

Dawson is een komiek en acteur. Hij begon zijn YouTube carrière met het maken van filmpjes met vrienden, die hij vervolgens op YouTube zette. Dawson maakt komediefilmpjes en parodieën met terugkerende personages als Shanaynay, S. Deezy en Aunt Hilda. Hij heeft nog een kanaal met items als “Ask Shane On Monday” en “Shane and Friends”. Dawson is de eerste YouTuber met 2 kanalen in de top 30 meest geabonneerde kanalen.

3. The Annoying Orange ($288,000 p/j)

The Annoying Orange is een creatie van Dane Boedigheimer, onder het YouTube pseudoniem “Daneboe”. The Annoying Orange is een geanimeerde webserie over een pratende sinaasappel, die ander fruit lastigvalt met onzinnige en irritante grappen en woordspelingen. Er zijn meer dan een 2.3 miljoen abonnees van het kanaal “realannoyingorange”.

4. Philip DeFranco ($181.000 p/j)

DeFranco, ook wel bekend als PhillyD, is een Amerikaanse videoblogger en YouTube beroemdheid. In zijn filmpjes geeft hij zijn eigen unieke mening over verschillende onderwerpen, zoals politiek, het nieuws en beroemdheden. DeFranco heeft meer dan 1.9 miljoen abonnees. Hij heeft ook nog een tweede YouTube kanaal met dagelijkse videoblogs (ofwel “vlogs”).

5. Ryan Higa ($151,000 p/j)

Nigahiga is een YouTube kanaal, gemaakt door de Japans-Amerikaanse Ryan Higa en zijn vrienden Tarynn Nago, Sean Fujiyoshi en Tim Enos. Hij is bekend geworden door zijn komediefilmpjes. Nigahiga heeft - na Ray William Johnson - de meeste abonnees ooit.

6. Lucas Cruikshank ($146,000 p/j)

Lucas Cruikshank, een Amerikaanse tiener uit Columbus, Nebraska, creëerde het personage van de 6-jarige Fred Figglehorn. Figglehorn heeft een hoog stemmetje, woedeproblemen en komt uit een disfunctionele thuissituatie. Cruikshank maakte het Fred YouTube kanaal aan, waar hij vervolgens zijn komediefilmpjes opzette. Het kanaal heeft de op vier na meeste abonnees in de geschiedenis van YouTube. Cruikshank had tevens een gastrol in de Nickelodeon serie iCarly, en er is een heuse Fred: The Movie uitgekomen (met o.a. zangeres Pixie Lott).

7. Shay Butler ($140.000 p/j)

Shay Butler werd in 2009 winnaar van de “Best YouTube Channel or Personality” award, van de Mashable’s Open Web Awards. Butler is komiek, en heeft 4 YouTube kanalen (ShayCarl, Shaytards, iPhoneTARD en ShayLoss), waarop hij dagelijks videoblogs plaatst. Hij staat in de “Top 50 Most Subscribed List” en had een gastrol in de serie “No Ordinary Family”.

8. Smosh ($113,000 p/j)

Smosh is een internet comedy duo, bestaande uit Ian Hecox en Anthony Padilla. Ze begonnen met het uploaden van komediefilmpjes in de herfst van 2005, en hadden, tot 2008, de YouTube account met de meeste abonnees ooit.

9. The Young Turks ($112,000 p/j)

The Young Turks is een internet talkshow, via live web stream en YouTube. De show biedt het laatst, exclusieve nieuws van internet, en houdt zich bezig met politiek. The Young Turks heeft zo’n 1 miljoen kijkers per dag via YouTube.

10. Natalie Tran ($101,000 p/j)

Natalie Tran plaatst videoblogs over haar dagelijkse leven, vaak inclusief sketches. Ze maakte haar eerste video op 25 september, 2006. Tran heeft in Australië de meeste YouTube abonnees ooit, en staat 26ste in de lijst van meeste YouTube abonnees wereldwijd. Ze was tweede in de Miss YouTube wedstrijd, en heeft veel media aandacht gekregen in o.a. The Sydney Morning Herals en B&T Magazine.
© 2012 - 2017 Ashrivers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie verdient het meest met YouTube? Partner op YouTubeWie verdient het meest met YouTube? Partner op YouTubeYouTube is booming. Dagelijks kijken enorm veel mensen leuke en informatieve filmpjes op YouTube. De filmpjes die men ka…
Geld verdienen of beroemd worden met YouTubeGeld verdienen of beroemd worden met YouTubeDe ondertitel van YouTube is Broadcast Yourself en dat is precies waar de website om draait. Op YouTube zet je filmpjes…
Videos uploaden en beheren op YouTubeYouTube is een wereldbekende en zeer populaire videosite waar je je eigen, zelfgemaakte videos kunt uploaden. Ook kun je…
Geschiedenis van YouTubeYouTube is een website waar gratis filmpjes geupload en bekeken kunnen worden. YouTube is opgericht in begin 2005 door S…
Verdien geld met YouTube!Verdien geld met YouTube!Geld verdienen met YouTube-filmpjes is een goede manier om online geld te verdienen. Nog niet zo lang geleden is AdSense…
Bronnen en referenties
  • www.exploredia.com
  • www.techzine.com
  • www.en.wikipedia.org

Reageer op het artikel "10 YouTube veelverdieners"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

P1234 (infoteur), 02-02-2012 20:59 #2
Ok bedankt voor je vlotte antwoord, ik voldoe nu nog niet aan de eisen van een Youtube Partner account. Dat wordt nog even doorfilmen, binnenkort ga ik een poging wagen om een Youtube partner account aan te vragen. Reactie infoteur, 03-02-2012
Veel succes!

P1234 (infoteur), 02-02-2012 12:52 #1
Leuk artikel, ik heb zelf ook een youtube kanaal. Maar hoe zorg ik dat er advertenties met mijn pub-ID worden getoond bij mijn videos? Reactie infoteur, 02-02-2012
Bedankt voor je reactie! Als het goed is, moet je eerst een YouTube Partner account aanvragen (zitten wel wat voorwaarden aan - je moet bijvoorbeeld de rechten over al je filmpjes hebben, en een bepaald aantal views en abonnees). Wanneer je daarvoor toegelaten wordt, kunnen er via google adsense advertenties geplaatst worden.

Infoteur: Ashrivers
Laatste update: 31-01-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Schrijf mee!