InfoNu.nl > Financieel > Diversen > Banco Santander

Banco Santander

Banco Santander is de grootste bank in de Eurozone. Deze Spaanse bank is in Nederland actief onder de naam 'Santander Consumer Finance Benelux B.V.' Banco Santander werd op 15 mei 1857 opgericht in de Spaanse plaats Santander. In de begintijd was het een kleine, regionale bank. In de eerste decennia van de 20e eeuw maakte Banco Santander binnen Spanje een stormachtige groei door.

Internationalisering

Na de Tweede Wereldoorlog ging de bank zich ook internationaal steeds meer profileren. Men richtte zich in eerste instantie met name op Latijns Amerika. Er werden onder meer kantoren geopend in Argentinië, Mexico, Cuba en Havana. Eind jaren tachtig ging Banco Santander ook een hoofdrol spelen in Europa. Dat kwam mede door de overname van de Duitse CC-bank en door een intensieve samenwerking met de Royal Bank of Scotland.

Fusie

In 1999 vond er een grote fusie plaats in de Spaanse bankenwereld. Banco Santander ging samen met de Banco Central Hispano (BCH). Die Banco Central Hispano was in 1991 ontstaan door de fusie van Banco Central (die sinds 1919 bestond) en Banco Hispanoamericano (die sinds 1900 bestond).

Naam

De nieuwe megabank die in 1999 ontstond, werd in eerste instantie 'Banco Santander Central Hispano' genoemd. Later besloot men om als naam voor deze fusiebank toch weer de oude naam 'Banco Santander' te gebruiken.

ABN Amro

In 2007 nam Banco Santander samen met Fortis en de Royal Bank of Scotland de ABN Amro-bank over. De Braziliaanse en Italiaanse dochterondernemingen van ABN Amro werden toen onderdelen van Banco Santander.

Eurozone

De Financial Times concludeerde eind 2010 dat Banco Santander de grootste bank in de Eurozone is. De één na grootste bank van de Eurozone is de Franse bank BNP Paribas.

In Nederland

Santander nam in de zomer van 2008 het bedrijf RBS (RD) Europe over. Dit bedrijf, dat zich richt op consumptief krediet, was sinds 1985 in Nederland actief. In het najaar van 2008 kreeg dit bedrijf een nieuwe naam: Santander Consumer Finance Benelux B.V. Sinds het voorjaar van 2009 is dit bedrijf gevestigd in Utrecht.

Producten

Santander Consumer Finance richt zich met name op ersoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Bij een persoonlijke lening gaat het om een éénmalig bedrag, dat men kan lenen tegen een vaste rente. Zo'n lening heeft een vaste looptijd tot 120 maanden. Bij een doorlopend krediet kan men op elk moment geld opnemen. Dit krediet heeft een variabele rente. Bij het doorlopend krediet is tussentijds aflossen mogelijk.

Alonso

Banco Santander is al jarenlang de grote sponsor van Fernando Alonso, de Spaanse tweevoudige wereldkampioen formule 1, die anno 2011 voor Ferrari rijdt. Enige jaren geleden maakten Alonso en Santander samen plannen om mogelijk een wielerploeg op te zetten, waarvan Alberto Contador de kopman zou zijn. Deze plannen zijn echter niet doorgegaan.
© 2011 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lenen bij SantanderLenen bij SantanderHet is mogelijk om tegen relatief lage rentepercentages geld te lenen bij de Spaanse bank Santander. De bank is sinds 19…
Lening: geld lenen bij SantanderLening: geld lenen bij SantanderDe Spaanse bank Santander is langzaam aan een opmars bezig. Zij heeft vooral heel veel geprofiteerd van het faillissemen…
Lenen  snelle lening bij KruidvatLenen snelle lening bij KruidvatU kunt bij Kruidvat sparen, een goede verzekering afsluiten en veilig een lening of consumptief krediet afsluiten. Dit i…
Geld lenen bij SantanderGeld lenen bij SantanderBij Santander kunt u in 2019 relatief goedkoop, eenvoudig en snel geld lenen. U kunt bij Banco Santander lenen tot een b…
Hoe lenen bij Ribank en Ribank DirectHoe lenen bij Ribank en Ribank DirectGeld lenen? In 2019 kunt u bij de Ribank, goedkoop en gunstig geld lenen. Online leent u direct bij Ribank Direct. Dit i…
Bronnen en referenties
  • http://www.santander.nl/
  • http://nl.wikipedia.org
  • http//en.wikipedia.org
  • http://media.ft.com/cms/8ec77a3e-d549-11df-8e86-00144feabdc0.pdf
  • http://www.f1today.nl

Reageer op het artikel "Banco Santander"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 09-11-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!