InfoNu.nl > Financieel > Beleggen > Waar vind je het rendement van aandelen?

Waar vind je het rendement van aandelen?

Waar vind je het rendement van aandelen? De beleggingskeuze in aandelen wordt o.a. bepaald door de koersrendement en het dividendrendement van een aandeel. Deze indicatoren geven een beeld van het presteren van het aandeel. Waar vind je gratis informatie over het rendement van Europese en Amerikaanse aandelen?

Analist.nl

Op de site van Analist.nl staan gratis overzichten van behaalde rendementen van Europese en Amerikaanse aandelen. Het gaat om aandelen uit de Euronext Amsterdam, Euronext Brussel, FTSE 100, DAX 30, MDAX, SDAX, TechDAX, Euronext Parijs, Dow Jones 30, NASDAQ, SMI. Verder worden de koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde financiële instellingen gevolgd en geupdated.

Per aandeel worden het aantal adviezen om te verkopen, houden en kopen, de koerswinstverhouding, het dividendrendement (uitgekeerd dividend gedeeld door slotkoers op 1 januari), het totaal rendement (koersrendement plus dividendrendement), een rating (koopwaardigheid van aandeel) en een consensus (verdeling van afgegeven adviezen) getoond.

Jaarverslagen zijn hier ook te downloaden.

Quote Web.com

De site van Quote Web staat gratis beleggersinformatie, zoals intraday koersen en signaallijsten van internationale beurzen (Nederland, België, Frankrijk, USA). Per aandeel worden de indicatoren en een beoordeling van het technisch beeld gegeven. Onder de technische kenmerken wordt het rendement van een aandeel behandeld.
De analyse is modelmatig, objectief en onafhankelijk en niet beïnvloed door de mening van een analist.

Dividendpagina.nl

Op Dividendpagina.nl staat een gratis overzicht van het dividendrendement van de AEX- en AMX-aandelen. Ook wordt de dividendprognose en het dividendbeleid per aandeel gegeven.

Geld.nl

Op Geld.nl vind je onder de button ‘Dividend’ voor de aandelen op de AEX-, AMX- en AScX-index een gratis overzicht van de koers, het totaal uitgekeerd bedrag in euro’s per aandeel over 2010, 2009 en 2008 en het percentage uitgekeerde dividenden ten opzichte van de huidige koers. Klik je op een aandeel dan vind je meer gedetailleerde informatie over het totaal dividend en rendement ten opzichte van de koers onderverdeeld naar jaar.

Rendementspagina Belegger.nl

Op Belegger.nl vind je onder de ‘Analyse & Advies’ de Rendementspagina. Van de aandelen op de AEX wordt het 12-maands rendement weergegeven. Het geeft een gratis overzicht van de koers 12 maanden geleden, de laatste koers, het koersrendement, het dividend en het dividendrendement. Er kan een selectie worden gemaakt van het rendement van de aandelen op de beursen in Brussel, New York, Parijs, Londen en Lissabon.

Dividendpagina Beursgorilla.nl

Beursgorilla.nl vind je onder de Koersen de optie Dividend. Hier wordt voor de AEX, AMX en AScX een gratis overzicht gegeven van de huidige koers, het dividend 2010, 2009 en 2008 ( totaal uitgekeerd bedrag in euro's per aandeel over het betreffende kalenderjaar) en het percentage uitgekeerde dividenden ten opzichte van huidige koers.

Fundamentals

Op financiële sites kan je beursinformatie vinden over individuele aandelen. Als je hier onder de button ‘Koersen’ op een aandeel klikt, staat er vaak onder het kopje ‘Fundamenteel’, ‘Kerncijfers’ of ‘Fundamentals’ gratis informatie over het rendement.
Voorbeelden van dit soort sites vind je in het artikel Waar vind je gratis realtime koersen?

Conclusie informatie rendement aandelen

Vooral de site van Analist.nl geeft uitgebreide informatie over rendement. Toch is het handig om andere financiële bronnen ernaast te leggen.

Lees verder

© 2011 - 2019 Deinfodeler, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Samenhang koerswinst, dividendrendement en Total returnRendementen van aandelen en beleggingsfondsen is een veel besproken onderwerp onder beleggers. Maar wat is nu het versch…
Beleggen, wel of geen hoog dividendrendement nastrevenBeleggen, wel of geen hoog dividendrendement nastrevenGaat u dividendbeleggen in 2018 en 2019? Dividend is extra inkomen en gaat u daarom met beleggen ook een hoog dividendre…
Dividendaandelen: een goede investering?Dividendaandelen: een goede investering?Dat de wereldwijde recessie niet uitnodigt tot beleggen, spreekt voor zich. Beleggers moeten rekening houden met de rece…
Waar vind je gratis realtime koersen?Waar vind je gratis realtime koersen?Realtime koersen heb je nodig bij beleggen. Heb je geen handelsprogramma, zoals de Tradebox van ABN-AMRO of het Beleggin…
Dividendrendement of renteDividendrendement of renteAls je in de luxe situatie verkeert dat je over geld beschikt dat je niet direct nodig hebt, wordt je geconfronteerd met…
Bronnen en referenties
  • http://www.analist.nl/rating/4/Euronext+Amsterdam
  • http://www.quoteweb.com/default.aspx
  • http://www.dividendpagina.nl/
  • http://www.geld.nl/dividend
  • http://www.belegger.nl/producten.rendement
  • http://www.beursgorilla.nl/dividend.asp

Reageer op het artikel "Waar vind je het rendement van aandelen?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Deinfodeler
Gepubliceerd: 09-12-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Online databanken
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!