Beleggen in vastgoed: nieuwbouw aan de Belgische kust

Beleggen in vastgoed: nieuwbouw aan de Belgische kust De Belgische kust is een uiterst interessante regio voor de investeerder in vastgoed. Nieuwbouwappartementen aan zee kunnen een aantrekkelijke investering zijn, denk maar aan de verhuur ervan tegen hoge prijzen in drukke vakantieperiodes. De kust van de Noordzee kent mooie badplaatsen zoals De Panne, Oostende en Knokke, waar er veel potentieel rendement ligt op het vlak van de verhuur van appartementen. Om meer specifiek advies te bekomen over nieuwbouw aan de Belgische kust kan je terecht bij een gespecialiseerd makelaar in vastgoed. Vastgoedmakelaars kunnen trouwens ook de eventuele verhuur van het vakantieappartement op zich nemen.

Vastgoed Belgische kust

Voor de belegger in vastgoed is de Belgische kust een uitermate interessante regio. De zee heeft een onbetwistbare aantrekkingskracht op de mens in het algemeen en op de vakantieganger in het bijzonder. Een kustgemeente is dan ook een plaats waar een groot verloop is van toeristen, zowel voor de korte en de lange termijn. Kustplaatsen kennen bijna altijd een bloeiend horecaleven, denk maar aan de talrijke hotels en casino's, en zijn ook om die reden een aantrekkelijke investering.

Verhuur appartementen aan zee

België beschikt over een kustlijn van een zestigtal kilometer en kan prat gaan op prachtige brede stranden. De Belgische kust is dan ook een geliefde toeristische bestemming, zowel voor Belgische vakantiegangers als voor Nederlanders, Duitsers en andere Europeanen. De zomermaanden zijn een absolute topperiode voor de hotels én voor de verhuur van appartementen aan liefhebbers van zon, zee en strand.

Vastgoed van De Panne tot Knokke

De Noordzee kent een heleboel aantrekkelijke badplaatsen zoals De Panne in het westen, over Oostende, Nieuwpoort, Blankenberge en het mondaine Knokke Le Zoute in het oosten. Aan de Belgische kust van de Noordzee vind je landhuizen, villa's en huizen in de rij om in te investeren, maar het meest populair zijn de appartementen. Appartementen worden vaak gekocht om er de vakantie in door te brengen en om te verhuren in de rest van het jaar.

Verhuur appartementen aan zee

De investeerder in vastgoed kan een nieuwbouwappartement aan zee kopen om zelf te bewonen in vakantieperiodes en de rest van het jaar te verhuren. Nadeel is dan wel dat je interessante opbrengsten misloopt: in de vakantieperiodes kan je immers hogere huurprijzen vragen omdat die periodes zo gegeerd zijn bij het grote publiek. Aantrekkelijker is om je appartement vooral in die vakantieperiodes te verhuren en zelf van je appartement te gaan genieten in een minder drukke periode.

Websites nieuwbouw Belgische kust

Er zijn tal van websites online die zich specifiek richten op nieuwbouwappartementen aan de Belgische kust. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder meer:
  • www.seacoastbuilding.be
  • www.koopappartementenkust.be
  • www.groepcaenen.be
  • www.immo-kust.linknet.be

Verhuur door particulieren

Aan de Belgische kust is er ook een bloeiende verhuur van appartementen door particulieren. Sommige Belgen kopen een appartement aan zee om er de vakanties door te brengen en zijn maar wat blij als ze wat kosten kunnen recupereren door middel van verhuur. Af en toe het appartement verhuren is dus een goede manier om wat extra inkomsten binnen te halen. Sommige particuliere eigenaars plaatsen een zoekertje op websites voor vastgoed, terwijl anderen hun appartement aan zee het liefst enkel aan familie of vrienden verhuren. In dat laatste geval speelt mond-tot-mond-reclame een belangrijke rol. Hetzelfde geldt wanneer eigenaars hun appartement aan zee willen doorverkopen: soms kom je via een familielid of een kennis te weten dat iemand zijn appartement wilt verkopen. Vaak is het hier dat er interessante koopjes te doen zijn.

Advies makelaar

Nieuwbouw kopen

Makelaars in vastgoed beschikken over de nodige kennis over de aankoop, verkoop en verhuur van vastgoed. Als je wilt investeren in een vakantieappartement of een nieuwbouw aan de Belgische kust kan je dan ook bijkomende raad vragen aan een gespecialiseerd makelaar. Bij de aankoop van een appartement aan zee komt immers veel kijken: wettelijke vereisten, formaliteiten, contacten met verkopers, enz... Advies vragen kan ter plaatse in een van de vele makelaarskantoren zoals bijvoorbeeld in de steden Oostende, Blankenberge, Nieuwpoort of Knokke. Ook kan je online contact opnemen via websites van makelaars.

Nieuwbouw verhuren

Ook als je de verhuur van het appartement wilt uitbesteden kan dit van pas komen. Zeker aan de Belgische kust, waar de verhuur van vakantieappartementen een bloeiende business is, kan professioneel advies een groot verschil maken op het vlak van rendement. Mits een professionele afhandeling en degelijk management kan een makelaar je behoorlijk wat rendement opleveren op het vlak van verhuur van je nieuwbouwappartement. Online kan je prijsoffertes van makelaars per regio aanvragen. Zodoende krijg je een goed beeld van het prijskaartje van het deskundig advies.

Lees verder

© 2011 - 2020 Verdanov, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in vastgoed: vastgoed in Belgisch LimburgBeleggen in vastgoed: vastgoed in Belgisch LimburgBelgisch Limburg is een regio die bij investeerders in vastgoed soms al eens onderschat wordt. Toch heeft deze provincie…
Hotelkamer kopen aan zee en rijk worden met verhuurHotelkamer kopen aan zee en rijk worden met verhuurSlapend rijk worden met vastgoed is een droom van vele investeerders. Doorgaans brengt de verhuur van vastgoed veel vera…
Investeren in vastgoed aan zeeInvesteren in vastgoed aan zeeDe zee en het strand associëren zowel Belgen als Nederlanders met vakantie. De stranden aan de Noordzee zijn dan ook moo…
Beleggen in vastgoed: voordelen van de verhuur van vastgoedBeleggen in vastgoed: voordelen van de verhuur van vastgoedBeleggers in vastgoed kopen een pand om door te verkopen of om te verhuren. Ook een tijdlang verhuren en daarna met wins…

Beleggen volgens de strategie van Warren BuffettBeleggen volgens de strategie van Warren BuffettWarren Buffett wordt gezien als ís werelds meest succesvolle belegger. Hij is op dit moment de rijkste man van de wereld…
Beleggen in vastgoed: een bungalow kopen in de ArdennenBeleggen in vastgoed: een bungalow kopen in de ArdennenDe Belgische Ardennen zijn de ideale bestemming om er eens tussenuit te gaan. Temidden van het prachtige natuurschoon ka…
Bronnen en referenties
  • www.koopappartementenkust.be, bezocht op 21/08/2015.

Reageer op het artikel "Beleggen in vastgoed: nieuwbouw aan de Belgische kust"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Verdanov
Laatste update: 11-09-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Nieuwbouw kopen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!