Beleggen in vastgoed: een bungalow kopen in de Ardennen

Beleggen in vastgoed: een bungalow kopen in de Ardennen De Belgische Ardennen zijn de ideale bestemming om er eens tussenuit te gaan. Temidden van het prachtige natuurschoon kan je lekker je batterijen opladen, maar ook aan allerlei sporten doen, zowel in de zomer als in de winter. Het investeren in een bungalow in de Ardennen is interessant op meerdere vlakken: je kan er je vakanties doorbrengen en tegelijk kan je je bungalow verhuren aan toeristen als je er niet bent. Om de meest geschikte bungalow te vinden die aan je wensen beantwoordt is het raadzaam om advies in te winnen bij een makelaar. Sommige vastgoedmakelaars richten zich in het bijzonder op recreatiewoningen zoals bungalows.

Belgische Ardennen: prachtig natuurschoon

Voor heelwat Nederlanders en Vlamingen is hun dichtbevolkte landje te druk en te jachtig. Stress is een vaak voorkomend verschijnsel in een maatschappij die alsmaar sneller lijkt te gaan. Voor wie hieraan wil ontsnappen en wil relaxen in een rustige natuurlijke omgeving, zijn de Belgische Ardennen de geschikte oplossing. De Ardennen zijn het dichtstbijzijnde gebied waar je kan genieten van een uitgestrekt bosrijk landschap.

Ardennen: veel recreatiemogelijkheden

Mensen gaan op vakantie naar de Ardennen om eens weg te zijn uit de dagelijkse sleur, maar ook om aan sport te doen. Op dat vlak kom je in de Ardennen zeker aan je trekken. Je kan er kayakken op de talrijke rivieren, je kan aan rotsklimmen doen of je kan simpelweg prachtige wandelingen maken. Verder kan je ook uitstapjes maken naar het wereldberoemde kuuroord Spa, of naar het charmante stadje Durbuy. In de winter kan je dan weer gaan langlaufen of skiën op de hoogvlakten van dit natuurgebied, waar de sneeuw voor prachtige plaatjes kan zorgen.

Bungalow kopen in de Ardennen

Op amper een tweetal uurtjes rijden van Nederland en Vlaanderen vind je een prachtig natuurschoon. Veel toeristen gaan naar de Ardennen om te kamperen op een camping, maar ook een verblijf in een bungalowpark is de moeite waard. Op sommige plaatsen vind je bungalowparken waar je kan beschikken over je eigen bungalow met de nodige privacy. Je kan er makkelijk je wagen kwijt en vaak is er een tuin waar je bijvoorbeeld een barbecue kan organiseren of kan relaxen in de zon. Verspreid over de Ardennen zijn tal van bungalows te koop, gaande van de regio van La Roche over de Condroz (Namen, Dinant) tot het uiterste zuidelijke punt van België, meer bepaald de streek van Virton en Aarlen.

Teambuilding

Een weekendje in een bungalow in de Ardennen verblijven is ook voor collega's van de werkvloer een ideale mogelijkheid om mekaar beter te leren kennen en dit in een rustige, groene omgeving waar ontspannen makkelijker wordt. Ook om die redenen organiseren sommige bedrijven uitstapjes in de Ardennen om aan teambuilding te doen, meer bepaald een combinatie van ontspanning en inspanning (natuursporten).

Bungalow verhuren

Het kopen van een bungalow is op meerdere vlakken interessant. Ten eerste kan je op die manier beschikken over een toevluchtsoord als je er eens tussenuit wil om de batterijen op te laden. Je kan makkelijk een weekendje naar de Ardennen om eens uit te blazen. Ten tweede kan je er je zomer- en wintervakanties doorbrengen: er zijn immers alle mogelijke faciliteiten om te ontspannen. Ten derde kan je je bungalow ook rendement laten opleveren door hem te verhuren aan vakantiegangers. In dat geval beschik je best wel over een manager of een housekeeper ter plaatse.

Websites i.v.m. de Belgische Ardennen

  • www.ardenneimmo.be
  • www.ardennen.nl
  • www.ardennenvakantiehuizen.com
  • www.ardennenwijzer.be

Tip: hulp van makelaar

Wanneer je er tegenop kijkt om het hele aanbod online zelf onder de loep te nemen dan kan je ook de hulp inschakelen van een vastgoedmakelaar. Makelaars zijn in het algemeen goed op de hoogte van alle takken van de vastgoedsector, maar kunnen zich daarnaast ook richten op enkele bijzondere soorten vastgoed. Een voorbeeld daarvan zijn recreatiewoningen en bungalows. Online kan je prijsoffertes aanvragen waarna je meteen een goed beeld krijgt van wat een makelaar allemaal te bieden heeft en wat het gaat kosten.

Lees verder

© 2011 - 2020 Verdanov, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in vastgoed: vastgoed in Belgisch LimburgBeleggen in vastgoed: vastgoed in Belgisch LimburgBelgisch Limburg is een regio die bij investeerders in vastgoed soms al eens onderschat wordt. Toch heeft deze provincie…
Beleggen in vastgoed: voordelen van de verhuur van vastgoedBeleggen in vastgoed: voordelen van de verhuur van vastgoedBeleggers in vastgoed kopen een pand om door te verkopen of om te verhuren. Ook een tijdlang verhuren en daarna met wins…
Bouwen van een bungalowBouwen van een bungalowHet bouwen van een bungalow is een stuk goedkoper dan het bouwen dan een huis. U kunt sterk op de kosten besparen door m…
Beleggen en rendement: investeren in vastgoed om te verhurenBeleggen en rendement: investeren in vastgoed om te verhurenInvesteren in vastgoed kan je doen om winst te halen uit de verkoop. Dit kan wanneer je het vastgoed aan een betere prij…

Beleggen in vastgoed: nieuwbouw aan de Belgische kustBeleggen in vastgoed: nieuwbouw aan de Belgische kustDe Belgische kust is een uiterst interessante regio voor de investeerder in vastgoed. Nieuwbouwappartementen aan zee kun…
Investeren in goud of zilverDe aandelenbeurs heeft slechte jaren achter de rug sinds de kredietcrisis begon. De koersen zijn inmiddels weer gestegen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
  • www.ardenneimmo.be, bezocht op 09/07/2015.
  • www.ardennen.nl, bezocht op 09/07/2015.
  • www.ardennenvakantiehuizen.com, bezocht op 09/07/2015.
  • www.ardennenwijzer.be, bezocht op 09/07/2015.

Reageer op het artikel "Beleggen in vastgoed: een bungalow kopen in de Ardennen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Verdanov
Laatste update: 13-07-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Vastgoed België
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!