InfoNu.nl > Financieel > Beleggen > Rocket Internet naar de beurs
nieuws uitgelicht

Rocket Internet naar de beurs

De Duitse investeerder Rocket Internet is 2 oktober naar de beurs gegaan. Dit was een week eerder dan gepland. Met de opbrengst van de beursgang wil het bedrijf investeren in nieuwe bedrijven en bestaande startups.

Geschiedenis Rocket Internet

Rocket Internet is in 2007 opgericht door de broers, Marc, Oliver en Alexander Samwer. Rocket internet investeert in opkomende internetbedrijven. Het business model van Rocket Internet is om succesvolle internet ondernemingen uit het buitenland (vooral uit de Verenigde Staten) te klonen in opkomende markten en landen. Rocket Internet creëerde meer dan 20.000 banen wereldwijd.

De broers Samwer

In 1999 werden de drie broers Marc, Oliver en Alexander Samwer beroemd dankzij hun bedrijf Alando. Dit was een Duitse kopie van de veilingsite eBay. Na 3 maanden verkochten ze Alando aan eBay voor 43 miljoen euro. In 2007 starten ze met Rocket Internet. Hun missie is om het grootste platform buiten Amerika en China te worden, omdat daar concurrenten eBay en Alibaba al actief zijn. Ze kopieerde onder andere Groupon met MyCityDeal, de verhuursite Airbnb met Wimdu en taxi app Uber met Easy Taxi. In Nederland is Rocket Internet het meest bekend als oprichter van webwinkel Zalando en van HelloFresh. Bij HelloFresh worden wekelijks tienduizenden maaltijdboxen besteld met verse groente en fruit.

Onderdelen van Rocket Internet

Rocket Internet is actief in meer dan 50 landen en hebben meer dan 75 ondernemingen in hun portefeuille, zoals Zalando in Duitsland, Jabong.com in India, Lamoda.ru in Rusland, ZALORA in Zuidoost-Azië, The Iconic en Zanui in Australië, de wereldwijde voedselcrisis delivery platform foodpanda / hellofood, de wereldwijde woningen website Lamudi evenals Lamudi.pk, Carmudi, Kaymu.pk, easytaxi.com.pk, Jumia in Afrika, Azmalo.pk en Daraz.pk in Pakistan. Een vorig onderdeel van Rocket Internet, CityDeal, is gekocht door Groupon voor 126 miljard dollar.

Aandeelhouders van Rocket Internet

De aandeelhouders van Rocket Internet zijn, Global Founders, Kinnevik, Access Industries, Philippine Long Distance Telephone Company, United Internet en HV Holtzbrinck Ventures. Deze aandeelhouders hebben belooft dat ze gedurende een periode van twaalf maanden geen aandelen zullen verkopen.

Beursgang Rocket Internet

Rocket Internet is 2 oktober 2014 naar de beurs in Frankfurt gegaan. Dit was een week eerder dan gepland was en een dag later na de beursintroductie van Zalando, wat een onderdeel is van Rocket Internet. Het was de grootste beursgang in Duitsland sinds 2007. De beursgang leverde 1,6 miljard euro op en de onderneming werd gewaardeerd op 6,7 miljard euro. De introductiekoers van het aandeel was 42,50 euro per aandeel. Alleen ging de koers het eerste uur al flink naar beneden, met 38,15 euro per aandeel. De opbrengst zal worden gebruikt om nieuwe bedrijven op te zetten.

Lees verder

© 2014 - 2018 Belegger, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
nieuws uitgelichtZalando naar de beursDe Duitse online modewinkel Zalando is woensdag 1 oktober 2014 naar de beurs in Frankfurt gegaan. Het bedrijf is gevesti…
Songs verklaard: ‘Rocket Launcher’ van Bruce CockburnBruce Cockburn (1945) is een Canadese singer/songwriter, bijzonder populair in eigen land, die bekend staat als muzikaal…
Zalando wil groter en beterHet Duitse Zalando verovert in razend tempo Europa. In 2008 startten de oprichters een webwinkel in flipflops. Met hun m…
50 Plus Beurs 2017: openingstijden en kaarten50 Plus Beurs 2017: openingstijden en kaartenDe 50 Plus Beurs is het grootste seniorenevenement van Nederland. Van 19 tot en met 23 september 2017 staat de Utrechtse…
Wat is de effectenbeurs?Wat is de effectenbeurs?De term beleggen op de beurs wordt vaak genoemd in het financiële nieuws. De officiële term voor de beurs is eigenlijk e…
Bronnen en referenties
  • http://www.nu.nl/beurs/3888525/duitse-investeerder-rocket-internet-vervroegt-beursgang.html
  • http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23151827/__Rocket_Internet_duikelt_bij_beursdebuut__.html
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Rocket_Internet

Reageer op het artikel "Rocket Internet naar de beurs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Belegger
Gepubliceerd: 03-10-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Beursintroductie
Bronnen en referenties: 3
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!