Beleggen met hefboom op de beurs in 2021

Beleggen met hefboom op de beurs in 2021 Veel koersbewegingen op de effectenbeurs in 2023? Dan kunt u op de beurs beleggen met hefboom en zo enorme winsten op uw belegging boeken. Daarbij kunt u kiezen uit de turbo, cfd, sprinter of bijvoorbeeld booster. Dit zijn allemaal slimme beleggingsproducten met een hefboomwerking. De hefboom vergroot het effect van koerswijzigingen op de beurs. U kunt kiezen voor het beleggen met een hefboom, met stop loss, met risicopremie en zonder restwaarde. Bekijk wat bij uw risicoprofiel past.

Slim beleggen in 2023 met hefboom


Beleggen met een hefboom op de beurs in 2023

Beleggen met een hefboom is populair bij wie veel winst wil maken met relatief weinig geld. Anders gezegd voor de beleggers die meer risico willen en kunnen nemen. Beleggen met een hefboom kan bijvoorbeeld met:
  • Een turbo;
  • Een sprinter;
  • Een booster;
  • Een contract for difference cfd.

Beleggen met een hefboom is beleggen met geleend geld

Beleggen met een hefboom is mogelijk doordat u belegt met voor een deel geleend geld. Een hefboom vergroot uw blootstelling aan koerswijzigingen op de beurs. U investeert bijvoorbeeld 1000 euro met een hefboom van 25 en dan zult u merken dat u bloot staat aan een investering van 25.000 euro. Dat betekent dat u vele malen de koerswinst kunt opstrijken als u aan de goede kant van de markt zit. Als u een long positie hebt gekozen en de beurs vervolgens ook stijgt. In omgekeerde situaties daarentegen, kan de vergrote blootstelling ervoor zorgen dat u veel verlies maakt op uw trade. Gelukkig kunt u bij vele instrumenten met een hefboom ook een stop loss-waarde invoeren. U kunt met de gekozen hedge ook uw aandelenportefeuille beschermen.

CFD versus turbo

De turbo is redelijk veilig, omdat er altijd nog een restwaarde is en er een stop loss-waarde is ingebouwd. Maar dan nog is de turbo als belegging een zeer hobbelig pad. Dat geldt ook voor de sprinters en boosters van andere banken. Veel aandacht in de media bestaat ook voor de contract of difference, CFD. Wat zijn de verschillen tussen de CFD en een turbo?

CFD vergeleken met de turbo:

EigenschappenCFDTurbo
HefboomJaJa
KoersvormingEenvoudigComplex
Stop loss waardeDagelijkse aanpassingen mogelijkEenmalig, 15e van de maand
FinancieringsniveauNiet van toepassing
Dagelijkse aanpassing mogelijk
Verhouding tussen stop loss-waarde en financieringsniveauNiet van toepassingMet een buffer
Hoeveel restwaardeHangt van de stop loss afHangt er van af
Hoeveel risicopremieVerwerkt in waarde CFDNul
RisicovolHoog risicoHoog risico

De koers van een turbo is redelijk overzichtelijk te noemen: u bent rente verschuldigd aan de bank en er is een spread waarmee de bank zijn geld verdient. Hetzelfde geldt voor de CFD. Zorg wel dat het veilig is, dat u met een goed stop loss met beide producten nooit meer kunt verliezen dan u het bedrag dat u hebt ingelegd. De winst is in potentie een veelvoud van uw inleg.

De voordelen van hefboomwerking

Het grote voordeel van de hefboomwerking en leverage is dat het u slechts een fractie van de waarde van de onderliggende waarde hoeft te investeren en zo de rest van het geld beschikbaar hebt voor andere investeringen en keuzes. U kunt door de hefboomwerking een veel grotere positie nemen. Het voordeel is ook dat de winsten enorm kunnen zijn. Het grote nadeel is de tegenhanger, namelijk dat de kans op een fors verlies eveneens aanwezig is.

Stippel in 2023 een strategie uit voor uw turbo, cfd, booster of sprinter

Wilt u succesvol beleggen met hefboom, dan hebt u een goede strategie nodig. Handel niet op gevoel en emotie, maar bepaal van te voren uw stop loss waarde. De mooiste bloemen zitten aan de rand van het ravijn. De grootste winsten kunt u maken als de hefboom groot is. In veel gevallen kan het verstandiger zijn om iets meer voor een turbo of ander beleggingsproduct te betalen en te kiezen voor een iets kleinere hefboom. Dan zult u deze vorm van beleggen het langste vol houden en kunt u er rijk mee worden. Wie geen strategie heeft, loopt kans op grote verliezen en daar is het beleggen niet voor bedoeld.
© 2013 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in sprinters ING bank in plaats van turbo'sBeleggen in sprinters ING bank in plaats van turbo'sBeleggen met zeer hoog rendement in de sprinters van de ING bank is qua werking vergelijkbaar met het beleggen in de tur…
Beleggen in turbo best of turbo limitedBeleggen in turbo best of turbo limitedEr zijn drie soorten turbo's waaruit u kunt kiezen, alle drie beleggingsproducten met een hefboomwerking. Het gaat om de…
In turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstIn turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstWat zijn turbo's eigenlijk en hoe kunt u het beste in een turbo of turbo xl beleggen? Hoe kunt u beleggen in turbo's en…
Turbo beleggen met geleend geldTurbo beleggen met geleend geldTurbo beleggen is beleggen met hefboom, met voor een gedeelte geleend geld. Doordat u minder eigen geld inlegt voor de b…

Crisisbestendig beleggenCrisisbestendig beleggenRecessie, depressie, kredietcrisis... het zijn maar enkele van de onheilspellende termen die ons om de oren vliegen. De…
Dividenden en het wonder van de samengestelde intrestDividenden en het wonder van de samengestelde intrestDe beurs is voor mensen met geld. Deze misvatting houdt mensen die maar net rondkomen inderdaad weg van de beurs, waardo…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 05-02-2023
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.