InfoNu.nl > Financieel > Administratie > Snel geld lenen persoonlijk krediet

Snel geld lenen persoonlijk krediet

Snel geld lenen  persoonlijk krediet Mensen kunnen verschillende redenen hebben om geld te willen lenen. De aanschaf van nieuwe producten bijvoorbeeld. Of een verbouwing. Dat zijn zaken die veel geld kosten. Geld dat niet altijd voor handen is. Om die reden hebben banken en geldschieters verschillende vormen van lenen bedacht. Er is altijd wel een vorm van lenen die bij jouw situatie past. Het persoonlijk krediet is een van die vormen.

Persoonlijk krediet

Een persoonlijk krediet is een eenmalige lening, die ook wel bekend staat als persoonlijke lening. Je spreekt met de bank een bepaald bedrag af dat je wilt lenen. Ook wordt afgesproken binnen welke termijn dit bedrag zal worden terugbetaald. Op die manier maak je afspraken waar je je aan dient te houden. Tevens staat het verloop van de lening vast. Wanneer je vervroegd in wilt lossen, betaal je een boete. Een persoonlijk krediet is, net als het doorlopend krediet, een van de meest gekozen vormen van leningen.

Grote aankoop

Als je van plan bent op korte termijn een grote aankoop te doen, maar daar het geld niet voor te hebben, is het persoonlijke krediet een prima lening voor je. Let er echter wel bij op dat deze vorm van lenen een kortere looptijd heeft dan de levensduur van het product dat je van plan bent ervan te kopen. Het zou immers raar zijn dat je een wasmachine koopt die het vijf jaar goed doet, terwijl je tien jaar bezig bent om hem af te lossen.

Voordelen

Een groot voordeel van het persoonlijk krediet is dat er sprake is van afspraken. In een leenovereenkomst zijn de rente, looptijd en aflossing vastgelegd, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent. Bij een persoonlijk krediet is de rente vaan lager dan bij een doorlopend krediet, omdat er geen sprake is van een renterisico, daar banken niet het risico lopen verlies te draaien bij een zeer lage rente. Tevens heeft het persoonlijk krediet vaan gratis een overlijdensdekking.

Waarschuwing

Geld lenen is niet gratis en zal dat ook nooit zijn. Tenminste, zolang je het van banken en officiële geldschieters leent. Zij zijn ook uit op winst en vragen dat in de vorm van de rente die je terug moet betalen. Houd hier van tevoren rekening mee, dat voorkomt dat je later staat te kijken. Als het even kan is het aan te raden om zelf geld te sparen. Je kunt je leengedrag meten door vooraf een vast deel van je maandelijkse inkomsten opzij te leggen. Lukt het je om maandelijks tweehonderd euro als voorbeeld te sparen, dan kan een lening inderdaad uitkomst bieden. Maar vroeg of laat zul je voor de lening altijd meer betalen.

Afsluiten

Er zijn veel banken en geldschieters die het persoonlijk krediet afsluiten. Het is een van de meest voorkomende leenvormen en de meeste banken en geldschieters zijn hier dan ook deskundig in. Ze kunnen je van tevoren nog meer informeren en adviseren.
© 2009 - 2018 Paulsmiezen, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geld lenen. Welke lening is het goedkoopste?Geld lenen. Welke lening is het goedkoopste?Geld lenen. De goedkoopste lening, welke is dat? Een lening of een persoonlijk krediet afsluiten is voor veel mensen gee…
Verschillende manieren van lenen vergelijkenVerschillende manieren van lenen vergelijkenVerschillende manieren van lenen vergelijken is een verstandige eerste stap wanneer je een lening af wilt sluiten. Er be…
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen in 2018 en 2019 is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Betaaldag en vo…
Kun je als oudere geld lenen?Kun je als oudere geld lenen?Wanneer ouderen geld willen lenen, blijkt dit in praktijk nog niet zo gemakkelijk. Banken staan niet te springen om oude…
Lenen bij het KruidvatLenen bij het KruidvatHet is sinds het begin van 2010 weer mogelijk om een lening af te sluiten via het Kruidvat. Niet iedereen is daar blij m…

Reageer op het artikel "Snel geld lenen persoonlijk krediet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Paulsmiezen
Gepubliceerd: 11-06-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Administratie
Schrijf mee!