Snel geld nodig hebben - wat dan?

Snel geld nodig hebben - wat dan? Soms hebben mensen opeens snel geld nodig. Koelkast kapot, wasmachine doet het niet meer. Opeens moet daarvoor geld komens. Maar dat geld zit niet ergens in een oude sok en ook op de bankrekening staat niets meer. Wat dan? Snel geld nodig hebben kan opgelost worden met flitsleningen. Maar snel geld moeten lenen kost in dat geval wel veel meer dan een normale lening. Wie snel geld nodig heeft, kan beter zijn gemeente benaderen. Want geld lenen kost altijd veel meer geld dan het oplevert.

Snel geld nodig voor een kapotte wasmachine - hoe pak je dat aan?

Natuurlijk maakt het uit of iemand structureel geldgebrek heeft of dat er in de komende maand wel weer voldoende binnenkomt om dat weer op te vullen.

Altijd een laag inkomen en toch snel geld nodig- ga naar de gemeente

Mensen die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering of die leven van een baan op minimumniveau kunnen zich het beste melden bij hun gemeente. Die verstrekt bijzondere bijstand aan mensen die dringend iets nodig hebben en die daarvoor te weinig verdienen. Ook zijn er gemeenten die een tegemoetkoming geven of die een gunstige lening geven. Mensen die echter elke maand weer veel te weinig geld hebben, moeten in geen geval geld gaan lenen. Mensen die geen geld kunnen reserveren voor moeilijke momenten, kunnen namelijk ook nooit een lening (waarvoor ook nog eens extra rente betaald moet worden) aflossen.

Zelf weinig geld hebben – leen niet

Voor die gevallen zijn dus andere maatregelen nodig. Een bijverdienste in de vorm van een krantenwijk, bij iemand schoonmaken, of gewoon wat spullen verkopen die toch in huis staan zijn dan betere opties. Via Marktplaats een aantal zaken verkopen kunnen er voor zorgen dat iemand een nieuwe wasmachine kunnen kopen. En als dat niet lukt, dan een tweedehandse. Dat kan door in supermarkten te kijken wat mensen hebben opgehangen, maar ook door bij elektronicazaken te vragen of zij daar nog tweedehands exemplaren hebben. Het moet dan wel een goed werkende zijn, die bovendien zuinig is want bezuinigen op langere termijn zorgt voor meer speling/.

De lommerd

Het pandjeshuis of de lommerd was vroeger heel gewoon als mensen geld nodig hadden. Maar ze zijn weer terug. Mensen die echt dringend geld nodig hebben, kunnen daar hun juwelen, boeken of zilverwerk inleveren voor geld. Dat is overigens wel een lening, maar wie het geld (plus de rente) niet heeft kan de goederen er laten. Die worden dan door de lommerd verkocht. Het is dus wel belangrijk dat mensen spullen inleveren waarvan ze weten dat ze daar niet heel erg aan gehecht zijn. Een sieraad van een overleden vader of moeder kan emotioneel veel waard zijn. Bovendien is het belangrijk om na te gaan wat de lommerd aan rente berekent. Er zijn er bij die schandalig hoge rente rekenen. Is iemand van plan om het ingebrachte voorwerp terug te kopen dan kan dat later weer een probleem worden.

Lenen: alleen als het om een eenmalige situatie gaat

Lenen kan wel als iemand weet dat die lening snel terugbetaald kan worden. Banken lenen echter vaak niet echt kleine bedragen. De oplossing kan dan een doorlopend krediet zijn. Daarover wordt alleen rente berekend als er roodstand is. Zo snel mogelijk dat bedrag weer aanzuiveren is dan dus belangrijk. Wat ook kan is de creditkaart gebruiken voor deze gevallen, als die tenminste aanwezig is. In dat geval wordt het totaalbedrag na een maand volledig afgeschreven of in gedeelten maar dan met hoge rente (kan oplopen tot wel 15 procent per jaar). Ook kan bij postorderbedrijven besteld worden en betaald in termijnen. Ook in die gevallen moeten mensen op jaarbasis zeker 15 procent rente betalen. Zo snel mogelijk afbetalen is ook in die gevallen het beste.

Flitskredieten: beter niet

Iedereen kent ook de flitsende reclames wel van heel snel geld lenen. Snel geld levert het wel op, maar ook heel hoge rentes. Met een versturen van een mail of een sms kan binnen enkele minuten een bedrag op iemands rekening staan. Een betrekkelijk klein bedrag (zoals een paar honderd euro) moet echter wel binnen 1 of 2 weken terugbetaald zijn. En de rente is erg hoog. Voor een lening van zo’n 200 euro moet ongeveer 40 euro rente betaald worden. Dit is zo’n 20 procent rente. Op jaarbasis is dat een rentepercentage van 600 procent. Halverwege 2010 worden dit soort flitsleningen overigens door de overheid ingeperkt. Bij een flitslening is overigens wel direct duidelijk wat er betaald moet worden. Vooraf goed uitzoeken wat er betaald moet worden voor een lening, loont overigens altijd de moeite.
© 2010 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel geld lenen zonder BKR toetsing. Let op!Snel geld lenen zonder BKR toetsing. Let op!Snel geld lenen zonder BKR toetsing, waar let je op? Bij aanbieders als Reddingsgeld, Vliegend Geld, Instantlening en Ex…
Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Je hebt het vast wel eens gezien: aanbieders voor thuiswerk die vaak duizenden euro’s per maand beloven. Veel mensen dro…
Gratis geld lenen bestaat nietGratis geld lenen bestaat nietWanneer is er sprake van te weinig geld? Op het moment dat u niet in staat bent om op vakantie te gaan, of die nieuwe au…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…

Welke lening is voor mij het beste?Welke lening is voor mij het beste?Welke de beste lening is, is doorgaans simpel te beredeneren. De lening moet aansluiten bij jouw specifieke behoefte. Is…
Lenen - zonder BKR toetsing snel geld lenenLenen - zonder BKR toetsing snel geld lenenZonder BKR-toetsing snel geld lenen kan nog steeds. Geld lenen gaat meestal samen met een BKR toetsing, maar niet elke k…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 17-02-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.