Kredietkaart: KBC Mastercard globe (BE)

Kredietkaart: KBC Mastercard globe (BE) Banken hebben tegenwoordig een groot aanbod aan bank- en kredietkaarten. KBC heeft de MasterCard Globe, een wereldwijd aanvaarde kredietkaart met extra voordelen en een hoge uitgavelimiet. Het aanbod aan kredietkaarten is enorm. Ze hebben elk hun eigen kenmerken, voorwaarden en voordelen. KBC heeft de Mastercard Globe op de markt gebracht, voor gebruikers die regelmatig in het buitenland vertoeven en kiezen voor optimaal comfort en veiligheid.

Wat is een kredietkaart?

Een kredietkaart is een chipkaart waarmee men betalingen en financiële transacties kan doen. Het bedrag van de aankopen wordt niet meteen verrekend, zoals bij debetkaarten, maar wordt pas op het einde van de maand van uw rekening genomen. Als u dan het openstaande saldo meteen betaalt, hoeft u geen rente te betalen. Kiest u voor gespreide terugbetalingen zal hieraan wel intrest verbonden zijn.

Kenmerken en voordelen van de Mastercard Globe

Met de Mastercard Globe kan u in elke handelszaak die het mastercard logo heeft betalen, in binnen- en buitenland. Betalen kan eenvoudig met uw persoonlijke code of met uw handtekening.

Met de Mastercard Globe bent u onder bepaalde voorwaarden het hele jaar door automatisch gedekt voor annulerings- en onderbrekingskosten van uw privéreizen die u via KBC hebt betaald. De betaling kan gebeuren via KBC-overschrijving, een bank- of kredietkaart of een Omnia-reischeque. De reis moet overigens minstens 1 overnachting tellen.

Bij aankoop van elektrische of elektronische apparaten krijgt u 2 jaar extra garantie wanneer u deze betaald hebt met uw KBC mastercard globe, en wanneer het bedrag de minimumgrens van 50 euro overschrijdt. Bij de aanvraag van een KBC Mastercard Globe bent u automatisch ingeschreven voor het KBC "Spaar en pluk"programma. Hierbij ontvangt u 1 spaarpunt per transactie of geldafhaling van minstens 25 euro, zowel in binnen- als buitenland.

KBC werkt voor haar Mastercard Globe samen met Omnia. Omnia werkt reisprogramma's uit bij de grootste touroperatoren zoals Thomas Cook en Pegase, Club Med, Best Tours en andere. Bij aankoop van een touroperatorreis bij Omnia, met uw Mastercard Globe, ontvangt u per aankoopschijf van 2500 euro een waardebon voor één overnachting en ontbijt in België, voor twee personen.

KBC biedt de houders van een Mastercard globe de mogelijkheid om een optionele verzekering "financiële bescherming" af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd wanneer uw kaart na diefstal of verlies wordt misbruikt, maar ook bij overlijden: het nog openstaande saldo wordt vergoed.

Voorwaarden en tarieven

Zoals bij elke kredietkaart zijn er voorwaarden waaraan men moet voldoen alvorens men de kaart kan aanvragen. Daarnaast zijn aan het gebruik van een kredietkaart altijd kosten verbonden. Om een KBC Mastercard globe te kunnen aanvragen dient men minstens 18 jaar te zijn. De kredietlimiet is standaard 5000 euro maar kan in samenspraak met uw KBC-agent opgetrokken worden, onder bepaalde voorwaarden. Geldafhalingen zijn mogelijk, maar worden beperkt tot € 620 per vier dagen.

De jaarlijkse kosten voor een KBC Mastercard Globe bedragen 55 euro. Dit bedrag wordt verminderd tot 35 euro indien u ook een comfortrekening hebt. Let op! Lenen kost geld: Om van uw krediet gebruik te maken betaalt u jaarlijkst een kostenpercentage van 12,99%.

Om in een handelszaak te betalen met uw Mastercard globe worden geen kosten aangerekend. Geldafhalingen zjin niet gratis: wanneer u afhaalt aan een automaat betaalt u 1% van het afgehaalde bedrag, met een minimum van 5 euro. Hetzelfde tarief geldt voor overschrijvingen van uw kredietreserve naar uw zichtrekening. Bij geldafhaling in de bank of in een wisselkantoor, betaalt u 2% kosten, opnieuw met een minimum van 5 euro.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ANWB creditcard: aanvragen, rente en voorwaardenANWB biedt leden de mogelijkheid om wereldwijd gebruik te maken van een MasterCard of Visa creditcard. Naast de vele acc…
MasterCard Creditcard: waar aanvragen?MasterCard Creditcard: waar aanvragen?De creditcards van MasterCard behoren tot de meest gebruikte ter wereld. Voor vele mensen is een creditcard een ideale b…
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…
Soorten betaalkaartenSoorten betaalkaartenGeld is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Elke minuut worden er talloze nationale en internationale tran…

Winkel failliet, wat zijn uw rechten?Winkel failliet, wat zijn uw rechten?Op het moment dat een winkel failliet is verklaard, hebt u niet meer de mogelijkheid om uw spullen of uw geld terug te h…
Milieubewust eten kopen, bewaren en etenMilieubewust eten kopen, bewaren en etenWie milieubewust eten wil inkopen moet meer doen dan alleen maar kijken naar waar groente vandaan komt. Ook het bewaren…
Bronnen en referenties
  • www.kbc.be
Reactie

Cauwelshilde, 29-06-2012
Beste,
ik heb een mastercard (gold)en doe daar op geregelde basis betalingen mee.
Nu is het zo dat, wanneer ik mijn afrekening ontvang, ik hoegenaamd niet meer weet waar ik het opgegeven bedrag betaald heb! Is er een mogelijkheid om dit na te gaan.
Ik betreur het wel dat op de afrekening zo weinig informatie staat (enkel het bedrag en het rekeningnummer!) Het zou toch handig zijn om ook te zien bij welke zaak je het bedrag hebt uitgegeven! Ik denk erover deze niet langer te gebruiken om die reden.
Ook mijn man weet nergens van, waarvoor het bedrag gespendeerd is!
Ik zou dat toch heeel graag ergens kunnen nagaan. Kunnen jullie mij helpen?
Alvast mijn dank, Cauwels Hilde Reactie infoteur, 02-07-2012
Dag Hilde,
Bij mijn weten is er geen manier om structureel na te gaan waar welk bedrag werd uitgegeven. Wellicht kan je met vragen wel terecht bij je bank, als je echt van een specifieke betaling wil weten waar en wanneer je die hebt gedaan.
Verder zou ik aanraden om zelf bij te houden wanneer je met je mastercard betaalt, misschien kan je het noteren in een boekje. Zo kan je achteraf controleren of de afrekening klopt!

Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 30-01-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.