Affiliate marketing, hoeveel verdient dat?

Affiliate marketing, hoeveel verdient dat? Geld verdienen met affiliate marketing, hoe doe je dat? Een succesvolle affiliate worden is nog een hele kunst. Het is een goede manier om geld te verdienen op internet maar er wordt vaak te licht over gedacht. Het vergt namelijk een goede aanpak, tijdsinvestering, en vooral ook: geduld. Steeds meer mensen ontdekken dat ze geld kunnen bijverdienen op internet, bijvoorbeeld met een webshop of door adverteren. Affiliate marketing is eigenlijk ook een vorm van adverteren. Iedereen kan op deze manier geld leren verdienen, maar het is heel lastig om er succes mee te hebben. Verwacht er dus geen wonderen van als je pas begint. En er is veel competitie.

Geld verdienen op internet, als affiliate

Geld verdienen op internet als affiliate, bijvoorbeeld met je eigen website of weblog. Het is gratis, niet al te moeilijk om mee te beginnen en geschikt voor iedereen die wil verdienen op internet. Er zijn echter wel een fors aantal zaken waar je rekening mee moet houden wil je enig succes boeken. Als je een goedlopende website hebt waar veel bezoekers komen, of een weblog waar regelmatig bezoekers komen, dan maak je goede kans om succesvol te worden met deze manier van geld verdienen. Hoe meer bezoekers jouw affiliate producten weten te bereiken, hoe groter immers de kans dat er een paar mensen zijn die misschien iets kopen via jouw links of geplaatste advertentiebanners. Het is dan ook van groot belang dat je zoveel mogelijk bezoekers naar je links weet te trekken. Voor de meeste mensen is dat ook meteen het moeilijkste.

Geld verdienen als affiliate

Affiliate worden is gemakkelijk, je meldt je namelijk gewoon aan als affiliate bijvoorbeeld bij een netwerk waar bedrijven je aan links en banners kunnen helpen. Maar geld verdienen op internet met affiliate marketing is al een heel stuk moeilijker dan de meeste mensen denken. Aan dergelijke advertenties komen is dus eenvoudig, vervolgens geld verdienen op deze manier, is niet eenvoudig. Het is net als een winkelstraat. Al heb je 500 winkels geopend, als er geen bezoekers komen verkoop je niks. Zo is het ook met affiliate marketing. Je hebt een stroom bezoekers nodig die jouw geplaatste links of banners ook daadwerkelijk bezoeken.

Hoeveel verdient het?

Als affiliate kun je dus alleen leuk geld verdienen als je heel veel bezoekers op je website krijgt. Het is afhankelijk van een aantal zaken:
  • Krijg je voldoende bezoekers op je website of artikelen? 6000 - 10.000 bezoekers per dag kan je een gemiddelde van bijvoorbeeld ongeveer €7,- per dag (dit is een schatting in 2017) opleveren. Het is immers ook afhankelijk van de onderwerpen waar je reclame voor maakt.
  • Sluiten de producten aan bij de inhoud van de website of de artikelen?
  • Het percentage dat aan jou betaald wordt is afhankelijk van de prijs van het verkochte product.
  • De inhoud van je artikelen/website moet verzorgd zijn en aantrekkelijk voor adverteerders.

Hoe werkt het?

Bedrijven willen adverteren op het internet. Bijvoorbeeld op websites of weblogs waar hun producten bij passen. Om hun product te verkopen hebben zij reclame nodig voor hun product. Op internet is dat het gemakkelijkste via het verspreiden van informatie. Schrijf je bijvoorbeeld over laptops, dan kan je affiliate worden voor bedrijven die laptops verkopen. Je hoeft 'alleen maar' links (of banners) van dat bedrijf op je website of weblog te plaatsen en hopen dat je iets verkoopt voor de adverteerders. De affiliate links vind je bij affiliatienetwerken of direct bij bepaalde website.

Code

Als je een account aanmaakt wordt er in elke link naar elk product wat je (via jouw account) aanmaakt, een stukje code geplaatst. Dankzij dat stukje code in de links, houdt de aanbieder precies bij hoeveel bezoekers via jouw links een aankoop doen. Jij verdient een klein percentage over elke verkoop. Bijvoorbeeld 3%. Hoe meer bezoekers die op zo'n link klikken inderdaad besluiten iets te kopen, hoe hoger jouw verdiensten kunnen oplopen. In de praktijk blijkt dat het voor het merendeel van de deelnemers niet eenvoudig is om heel erg veel te verdienen met affiliate, tenzij je een website hebt waar dagelijks duizenden bezoekers komen.

Code in links of banners

De links en/of banners in een affiliate-account bevatten een klein stukje code waardoor exact te traceren is dat het om jouw banner of link gaat. Elke verkoop die vervolgens via jouw materiaal tot stand komt, levert je dus een kleine vergoeding op. Afhankelijk van het product kan het een paar cent per verkoop opleveren, maar soms ook een paar euro. Dit is afhankelijk van het product. Vaak is het zo dat hoe duurder het product kost, hoe hoger in verhouding je commissie. De links mogen in sommige gevallen ook per e-mail verzonden worden, of je kunt linken naar een weblog waar de links op staan, bijvoorbeeld via Twitter of Facebook. Met affiliate zijn er veel mogelijkheden om geld te verdienen, omdat er veel bedrijven zijn die affiliate marketing gebruiken. De verdiensten zijn niet hoog en je hebt heel erg veel bezoekers nodig om überhaupt iets te verkopen, maar als het je lukt om heel veel bezoekers naar je website of blog te trekken, kan je succesvol worden als affiliate.

Is het makkelijk?

Voor de meeste deelnemers is het niet makkelijk om op deze manier geld te verdienen. Je hebt namelijk altijd een groot publiek nodig. Dus hoe meer bezoekers, hoe meer kans dat je iets verkoopt. Maar zelfs bij duizenden bezoekers per dag zal je nog niet rijk worden. Hoe de percentages precies liggen zal per product verschillen, maar mogelijk koopt gemiddeld 1 op de 1000 bezoekers (ongeveer) inderdaad een product, wat jou misschien een paar cent per verkoop oplevert. Dit is slechts een indicatie in verhouding tot een groot aantal bezoekers. Het illustreert wel dat je met affiliate zeker niet snel rijk zal worden. Je hebt in eerste instantie een groot bereik nodig en veel verkopen om kleine percentages aan commissie te verdienen.

Hoe kom je aan affiliate links of banners?

De adverteerders bieden hun links en banners gratis aan via affiliate netwerken, waarbij je je (ook gratis) kunt inschrijven. Sommige bedrijven bieden hun banners of links direct aan via hun eigen website omdat ze geen percentage willen afdragen aan een affiliate netwerk.

Hoe werk het?

Bedrijven willen graag hun producten of diensten verkopen. Zij zoeken daarom naar plaatsen op internet om te adverteren. Het liefst websites of artikelen waar de doelgroep regelmatig langskomt. Dat zijn dus websites of artikeltjes, die informatie bevatten die aansluit bij het product van de adverteerder. Het kunnen goede artikeltjes op een weblog zijn of het kan een website zijn waar je affiliate links mag plaatsen. Je kunt ook zelf recensies gaan schrijven over producten die je wilt verkopen. Als de inhoud van een website of de inhoud van artikelen, aansluit bij het product van een adverteerder, dan kun je geld verdienen door direct een link of banner naar die producten te plaatsen. Hoe meer bezoekers via de door jou geplaatste links bij de adverteerder terechtkomen, hoe hoger de verdiensten zullen zijn. Je krijgt een percentage over het verkoopbedrag. De links en/of banners verkrijg je via affiliate netwerken en via hen word je ook uitbetaald. Elke keer als er iets verkocht wordt via de link die jij geplaatst hebt, krijg je een commissie uitbetaald. Dat kan variëren van enkele centen tot enkele euro's per verkoop.

Competitie

De competitie met affiliate marketing is enorm groot. Dit komt omdat het makkelijk lijkt en omdat het voor bijna iedereen toegankelijk is. Ook omdat er meestal niet bijverteld wordt dat het erg moeilijk is om ermee te verdienen. Omdat de competitie zo groot is wordt het steeds lastiger om ermee te verdienen, want alles valt of staat met het aantal bezoekers dat jij naar jouw affiliatiemateriaal weet toe te sluizen. Als je denkt dat het voor jou niet moeilijk is om duizenden bezoekers per dag naar je advertentiemateriaal te loodsen, dan is het echter zeker de moeite waard. Maar heb je een website waar slechts enkele tientallen bezoekers per dag komen, dan is het eigenlijk zinloos. Je kunt het dan gerust proberen maar je mag blij zijn als je dan een paar euro per jaar verdient.

Hoe vind je een affiliate link?

Als je je aangemeld hebt bij een netwerk kan je beginnen met zoeken naar producten die jij wilt promoten. Kies voor producten die passen bij de inhoud van een pagina of je website. Het is immers zinloos om reclame te maken voor bijvoorbeeld muurverf als je website over reizen gaat. Ook is dat niet goed voor de ranking van je pagina. Op een website over reizen plaats je natuurlijk advertentiemateriaal over vakantiebestemmingen, vliegreizen en appartementen. In dat geval zoek je dus een aanbieder die vakantiereizen aanbiedt.

Commissie

Bij elk product van een adverteerder staat een link. Op jouw account bevat die link een kleine stukje code, vaak in de vorm van wat cijfers en letters, die gekoppeld zijn aan jouw account. Zo wordt precies bijgehouden welke bezoekers via jouw links of banners iets bestellen. Hoe meer verkopen, hoe meer commissie jij ontvangt.

Affiliate hoe gaat dat? Geld verdienen, ervaring

Aanmelden als affiliate is gratis. Het is eenvoudig, en een legale manier om geld te proberen te verdienen met internet. Het vergt veel tijd en inzet. Zorg dat je weblog of website er goed uitziet als je je aanmeldt. Je weblog of website wordt namelijk bekeken voor je er advertenties of banners op mag plaatsen. Een weblog of website waar maar drie regels op staan is niet interessant. Men ziet graag verzorgde tekst met een plaatje hier en daar en websites of weblogs die regelmatig worden bijgehouden. De ervaringen met affliate marketing van de meeste deelnemers is slecht. Het vergt veel inspanning, veel content, en veel doorzettingsvermogen. De verdiensten komen met kleine beetjes binnen. Het kan daarom jaren duren eer je redelijk verdient. Je moet veel pagina's op je website zetten, om de kans om wat te verdienen met affiliate, te vergroten. Je moet dus veel tekst schrijven of veel andersoortige content maken. Maar mensen die daarin slagen zijn over het algemeen wel tevreden.

Nadelen

Er zitten ook nadelen aan. De verkopen moeten goed- of afgekeurd worden. Het is lang niet altijd duidelijk waarom een verkoop wordt afgekeurd. Zo zie je bijvoorbeeld bij grote winkelketens dat ze verkopen boven de € 500,- wel heel erg vaak afkeuren, bijvoorbeeld omdat men dure producten vaak ook op afbetaling verkoopt en geen risico wil nemen dat een klant halverwege de afbetalingsperiode niet meer betaalt. Als affiliate loop je daardoor natuurlijk wel commissies mis, juist bij een goedlopende of dure verkoop. Dat je enorm veel bezoekers nodig hebt voordat je een beetje kans maakt op leuke verdiensten, is natuurlijk ook een nadeel, maar het is ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat jouw website een groot succes wordt.

Je maakt dus in feite reclame voor producten die je zelf niet verkoopt, maar je verdient wel een beetje aan die producten als ze op deze manier via jouw links of banners verkocht worden.
© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Over aflliate marketing bestaan vele misvattingen. Een daarvan is dat je gemakkelijk snel rijk kunt worden. Dit is een b…
Geld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesGeld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesMet affiliate marketing is er veel geld te verdienen. Je prijst op je eigen site een product aan waar de bezoekers van j…

Hoe word je financieel onafhankelijk?Hoe word je financieel onafhankelijk?Niet meer (zo hard) hoeven werken voor het geld, wie droomt daar niet van?Het schijnt te kunnen en dat door een simpele…
Geld besparen, tipsOf het nu gaat om boodschappen doen of het besparen van energie: besparen kun je op allerlei gebied, te beginnen met het…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 03-07-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.