InfoNu.nl > Financieel > Geld > Engeland: een bankrekening openen in Engeland

Engeland: een bankrekening openen in Engeland

Engeland: een bankrekening openen in Engeland Het was altijd relatief eenvoudig om een rekening te openen bij een Britse bank. Dit kon bij verschillende Britse banken in Nederland, zoals Barclays en de Royal Bank of Scotland, maar de RBS is zich sinds 2014 van de Nederlandse markt aan het terugtrekken. U kunt zowel een betaalrekening als spaarrekening openen. Veel mensen gebruiken hun bankrekening op te speculeren op koerswijzigingen van de Britse pond. Een andere reden waarom mensen een rekeningen openen bij een Engelse bank is omdat zij daar wonen of veel klanten hebben zitten. Er zijn relatief veel Nederlanders die een bankrekening bij een Engelse bank willen openen. Er zijn verschillende redenen waarom iemand een bankrekening bij een Engelse bank zou willen openen. De allereerste zou zijn dat iemand in Engeland woonachtig is. In dat geval is het praktischer om ook een Engelse rekening te openen, bijvoorbeeld waar uw werkgever u op kan betalen en waar u zelf geld mee kan overmaken. Dit kan anders ook wel met behulp van het IBAN-nummer, maar in dat geval is het wel ingewikkelder en gaat alles wel veel trager. Een tweede reden waarom iemand een bankrekening zou willen openen bij een Engelse bank is omdat hij of zij veel zaken doet in Groot-Brittannië. In dat geval is het ook efficiënter om een rekening te openen bij een Britse bank.

Een bankrekening openen in Engeland

Een bankrekening openen in Engeland is relatief eenvoudig. Het is namelijk mogelijk om dat bij een Britse bank in Nederland te doen. De Britse bank Barclays is steeds actiever in Nederland. Samen met Lloyds, de RBS en HSBC staan zij bekend als de grote vier. Aanvankelijk was het alleen mogelijk daar een hypotheek af te sluiten, maar Barclays worden ook steeds actiever op het gebied van hypotheken en betaalrekeningen. Wanneer u een rekening heeft geopend kunt u deze makkelijk overzetten naar een Engelse rekening. Als u bij een bank in Engeland zelf een rekening opent, dan kost het veel meer werk. In dat geval moet u langs gaan bij de bank en uw paspoort tonen. Ook moet u kunnen aantonen dat u in Engeland woont en daar werkzaam bent. Dat kan bijvoorbeeld door een loonstrookje te tonen. De bank mag u vervolgens zonder opgaaf van reden weigeren. Dat gebeurt overigens relatief weinig.

Sparen in Engeland

Iemand die zijn of haar geld stalt op een spaarrekening bij een Engelse bank heeft ook recht om zijn geld terug te krijgen tot een bedrag van honderdduizend Britse pond wanneer een bank failliet gaat. De meeste overheden garanderen het spaargeld tot een bepaald niveau, omdat mensen anders hun geld wellicht niet bij een bank willen stallen. Als een bank failliet draaien de andere Britse banken uiteindelijk op voor de vergoeding van de spaartegoeden. In Engeland zijn de laatste decennia weinig banken failliet gegaan. De meeste werden tijdens de Kredietcrisis tijdens door de Britse overheid overeind gehouden.

Speculeren op koerswijzigingen van de Britse pond

Soms gebruiken mensen hun Engelse bankrekening ook als verkapte beleggingsrekening. Engeland is namelijk een van de landen die niet mee is gegaan met de Euro. Dat was een verstandige keuze doordat zij niet zijn meegesleept, inde hele affaire met Griekenland. Landen als Nederland hebben daardoor veel geld verloren en daar heeft Engeland geen last van. Wanneer zij euro”s overmaken van een Nederlandse rekening dan komen die als Britse ponden op de Engelse rekening te staan. Wanneer de euro minder waard wordt neemt de waarde van de Britse ponden toe. Andersom geldt hetzelfde. Als de euro minder waard wordt nemen de Britse ponden in waarde op. Op deze manier kunnen de rekeninghouders dus speculeren op koerswijzigingen zonder dat zij bijvoorbeeld transactie kosten betalen.
© 2012 - 2016 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bankrekening openen in Spanje: consequenties bij  NL bankBankrekening openen in Spanje: consequenties bij NL bankU woont in Spanje &/of Nederland, of heeft een huis in Spanje &/of Nederland en u wilt een bankrekening in Spanje openen…
Bankrekening openen in ThailandBankrekening openen in ThailandHet is relatief eenvoudig om een bankrekening te openen bij een Thaise bank. Dat kunt u meestal al doen door een Thais b…
Geld sparen in vreemde valutaGeld sparen in vreemde valutaVeel mensen willen geld sparen in een vreemde valuta. Het kan een aantrekkelijke manier zijn van beleggen of u in te dek…
Frankrijk: een Franse bankrekening openenFrankrijk: een Franse bankrekening openenU kunt als Nederland een bankrekening openen bij een Franse bank. Dit is relatief eenvoudig. U hoeft daarvoor niet per s…
Bankrekening openen in NoorwegenEr zijn relatief veel Nederlanders die in Noorwegen wonen of daar zaken doen. In dat geval is het handig om een bankreke…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Engeland: een bankrekening openen in Engeland"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Peter, 24-11-2015 14:49 #3
Het is rampzalig om een bankrekening in Engeland openen! Nu 3 geprobeerd dan vragen ze allemaal om overzichten van betaalde rekeningen bv gas water licht (die je alleen maar met een bankrekening kunt betalen).

Zijn er wel banken waar je als je aankomt met een grote zak met geld je willen hebben?
Peter

Geert, 26-01-2015 19:53 #2
Vrij eenvoudig een rekening openen? Niet voor mijn dochter! Mijn dochter is voor 5 maanden in Londen en heeft afgelopen weekend geprobeerd een rekening te openen.
Helaas nog niet gelukt. Ze is bij minstens 10 filialen geweest (o.a Metro, Hallifax, Lloyds) maar helaas, ze wordt vriendelijk te woord gestaan en dan… Ze moet behalve haar paspoort meerder documenten laten zien. Nu lijkt het bij Lloyds te lukken, wel op afspraak.
Ik begrijp het wel, de bank zal aan mijn dochter niets kunnen verdienen dus waarom zouden ze moeite doen voor iemand die toch maar 5 maanden klant blijft. Uiteindelijk draait het toch maar weer euris en ponden…

Jeroen, 09-12-2013 15:08 #1
Makkelijk om een bankrekening te openen in Engeland vanuit Nederland? Ik geloof er geen snars van! Heb alle Nederlandse en Engelse banken in Nederland gesproken en bij geen van hen is het gelukt om een rekening te openen!

Infoteur: Simcha
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Schrijf mee!