Digitale apparaten moeten vaak bij elkaar gespaard worden

Digitale apparaten moeten vaak bij elkaar gespaard worden Veel jonge mensen die nog op school zitten of studeren zouden graag mee willen doen met de modernste, digitale apparaten. Ook oudere mensen met een laag inkomen komen daar moeilijk aan. Daarbij gaat het vaak om een nieuwe laptop of computer, de nieuwste Samsung telefoon, een iPad, iPhone, iPod of andere muziekapparatuur. Als jouw ouders echter een normaal inkomen hebben zullen zij dat niet altijd kunnen bekostigen. Ook als verjaardagscadeautje of Sinterklaascadeau zijn deze apparaten meestal voor hen te duur. Je kunt er echter ook zelf wat aan doen om er toch eentje te kunnen bemachtigen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden om folders rond te brengen, maar als je daar geen zin in hebt, zijn er nog diverse andere mogelijkheden die vaak ook heel leuk zijn om geld mee binnen te halen.

Sparen voor dure, digitale apparaten

Een van de mogelijkheden is het geld voor een super moderne iPhone of iPad bij elkaar te sparen. Breng elke week of maand wat van jouw zakgeld naar de bank en zet dat op jouw eigen spaarrekening. Op die manier gaat het misschien niet zo snel, maar na verloop van tijd zul je er toch een aardig bedrag aan overhouden. Hoe minder zakgeld je uitgeeft, des te meer kun je ervan op de spaarrekening zetten.

Verjaardagsgeld

Daarbij komt dan nog het eventuele geld dat je met jouw verjaardag van ouders, grootouders, familie en vrienden krijgt. Ook voor een rapport krijgen sommige jongeren soms wat geld van ouders en grootouders. Je ziet het bedrag op de spaarbank groeien en dat is gewoon leuk.

Bijverdienen voor een duur digitaal apparaat

Wie niet al teveel zakgeld krijgt, kan daar natuurlijk ook niet veel van sparen. Het loont in elk geval de moeite om eens naar een bijbaantje om te zien. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Vaak heb je via een bijbaantje soms ook leuke extraatjes. Aan het eind van het jaar krijgen krantenbezorgers wel eens een fooi van hun klanten. Het is ook mogelijk dat je als bezorger van folders in de vakantietijd in plaats van folders eens kleine pakketjes verzorgingsmiddelen of kleine pakjes waspoeder mag rondbrengen wat ook weer wat extra’s oplevert.

Folders rondbrengen

Vanaf 13 jaar mag je al folders rondbrengen. Het is natuurlijk wel echt werk en je moet dan ook de afspraken nakomen, anders verlies je de bijbaan binnen de kortst mogelijke keren. Sommige jongeren willen wel het geld hebben voor het rondbrengen van de folders, maar gooien het hele pakket dan onder een brug, in een bos of gewoon in een greppel langs de weg.

Het bijbaantje kwijt raken als het niet goed gedaan wordt

Het bedrijf komt er echter altijd achter, als de folders niet goed bezorgd worden, want de mensen die altijd de folders op voordeeltjes nakijken, nemen contact met het bedrijf op als er een week geen folders meer binnenkomen. In dat geval ben je als rondbrengende jongere het bijbaantje al heel snel kwijt. Het bedrijf weet immers precies wie waar folders rondbrengt. Die inkomstenbron droogt op die manier dan snel op.

Goed voor jouw gezondheid

Het rondbrengen van folders is niet alleen echt werk, maar ook goed voor jouw gezondheid: je bent zomer en winter vaak en lang buiten in beweging en bouwt zo meer weerstand op. Mensen met een krantenwijk en mensen die folders rondbrengen zijn vaak na verloop van tijd minder vaak ziek en minder vaak verkouden dan anderen.

Een krantenwijk moet goed verzorgd worden

Vanaf 15 jaar mag je ook een krantenwijk bedienen. Dat verdient meestal iets meer dan het rondbrengen van folders. Weekbladen kunnen meestal overdag rondgebracht worden, maar de dagelijkse krant moet al heel vroeg bij de mensen in de bus liggen. Ben jij een avondmens en sta je niet graag vroeg op dan is dit geen baantje voor jou en kun je beter iets anders gaan doen. Het vergt een goede discipline om elke ochtend heel vroeg op te staan en de krant rond te brengen.

Vakken vullen om geld te verdienen

Vakken vullen bij de supermarkt is een goed baantje. Je werkt immers binnen en staat niet in weer en wind buiten. Wel moet je goed op de datum van de producten in de schappen letten, zodat de klanten geen spullen mee naar huis kunnen nemen die over de datum zijn. Als je liever vakken vult dan folders of kranten rondbrengt, ga dan eens vragen bij de supermarkten in de buurt. Misschien is er wel een plaatsje vrij en kun je direct beginnen.

Zorg dat je er netjes uitziet bij het solliciteren

Als je gaat solliciteren naar dat bijbaantje doe je er wel goed aan om er zo netjes mogelijk uit te zien. Je werkt er immers met levensmiddelen en hebt contact met klanten. De meeste supermarkten stellen prijs op een goede uitstraling van hun personeel. Ook van de vakkenvullers.

Goede omgangsvormen

Zet tijdens het sollicitatiegesprek jouw beste beentje voor. Geef een stevige hand tijdens het voorstellen. Bereid je ook goed op het gesprek voor, zodat je duidelijke en verstandige argumenten aanvoert. Vaak worden er vragen gesteld over waarom je het baantje wilt hebben, waarvoor je aan het studeren bent en wat je later wil worden, wat jouw hobby's zijn, enzovoort. Probeer overal een goed antwoord voor klaar te hebben liggen.

Heeft jouw familie zelf een bedrijf?

Heeft iemand in jouw familie een bedrijf, vraag daar dan eens of je werk voor hen kunt verrichten. Vaak denk je er niet direct aan, maar soms kun je ook daar terecht. Denk bijvoorbeeld aan een tuiniersbedrijf, een garage, of een kantoor, waarvoor nogal eens wat gekopieerd, weggebracht of post klaar gemaakt moet worden.

Bij kleine bijverdiensten duurt het vaak lang om een duur, digitaal apparaat bij elkaar te sparen

Dan zijn er nog de kleine bijverdiensten die iedereen wel kent. Als je een tientje krijgt voor het wassen van jouw broers auto, of het verzorgen van het grasveld van jouw ouders, moet je dat natuurlijk doen. Soms kun je ook boodschappen halen voor oudere mensen in de buurt of hen helpen met andere kleine karweitjes.

Er zijn meer mogelijkheden om bij te verdienen

Zo zijn er jongeren die bijvoorbeeld eenmaal per twee weken het gras in de tuin van oudere mensen maaien of onkruid wieden. Ook hun auto moet vaak gewassen worden. Ramen zemen is ook ene karweitje waar oudere mensen vaak tegenop zien. Nu de ouderenzorg steeds meer uitgekleed wordt, beginnen er daar veel mogelijkheden voor jongeren op te duiken. Kijk goed rond. Als je geen andere mogelijkheden om bij te verdienen hebt, is dit wel een optie, maar het duurt dan wel vaak langer om jouw duurdere wensen bij elkaar te sparen.

Werken is gezond en levert ervaring op

Een bijbaantje levert niet alleen extra geld op, maar helpt je ook vooruit. Wie een of meer bijbaantjes gehad heeft, weet wat werken is en welke inspanningen er nodig zijn om aan geld te komen. Als je na jouw studietijd gaat solliciteren, staat het goed op jouw cv (Curriculum Vitae = levensloop) als je daar al wat bijbaantjes op kunt vermelden. Daar ziet een latere werkgever aan dat je niet lui bent en alvast wat werkervaring hebt en eventueel ook een goede werkhouding gewend bent.

Werk hard, maar zorg dat de studie er niet onder lijdt

Pas wel op dat je het niet al te druk krijgt en de studie er niet onder lijdt, want dan steken de ouders er vaak een stokje voor en ben je klaar met bijverdienen. De dure, digitale apparaten blijven dan voorlopig buiten bereik. De studie gaat immers altijd voor. Tenslotte wil je zelf later ook prettig kunnen leven van een fatsoenlijk inkomen en daar kom je immers alleen aan als je de diploma’s ervoor gehaald hebt.

Ook volwassenen moeten het vaak bij elkaar sparen

Met een klein inkomen en een gezin is het vaak eveneens moeilijk om de dure apparatuur aan te schaffen. Ook volwassenen kunnen vaak een bijbaantje nemen en het daarmee verdiende geld gescheiden houden van het normale maandinkomen. Op die manier kan het extra geld gebruikt worden voor de extra wensen, maar vergeet niet om die extra inkomsten ook aan de belasting op te geven. Het is immers niet de bedoeling dat je daarover het volgend jaar een navordering krijgt, waar je niet op gerekend had.
© 2012 - 2024 Cornelissens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om digitale foto's veilig te bewarenTips om digitale foto's veilig te bewarenHet geheugenkaartje van de digitale camera is net vol op dat unieke moment, een ergernis! Of de digitale camera wordt ge…
Waar moet u opletten als u een digitale camera koopt?Digitale camera’s worden verkocht met: ‘Meer functies, meer megapixels’. Echter, ze hebben vaak minder kwaliteit. Vaak w…
Satellietontvanger DreamboxSatellietontvanger DreamboxWat is het grote voordeel van de digitale satellietontvanger Dreambox? Wat is een satellietontvanger en wat doet hij? Wa…
H&M klantenkaart/clubkaart: punten sparen voor kortingH&M klantenkaart/clubkaart: punten sparen voor kortingDe bekende modezaak Hennes & Maurits heeft 31 maart 2015 een digitale klantenkaart gelanceerd. Mensen die deze klantenka…

Huwelijkse voorwaardenHuwelijkse voorwaardenGaat u trouwen? Sta eens stil bij gevolgen van een huwelijk voor uw financiën. Gewoonweg trouwen levert een gemeenschap…
Wat zijn de consequenties van een betalingsachterstand?Wat zijn de consequenties van een betalingsachterstand?Iedereen moet zijn verplichtingen nakomen, echter soms zorgt een omstandigheid ervoor dat betalingen niet kunnen worden…
Cornelissens (323 artikelen)
Laatste update: 12-05-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.