Hoe bespaar je snel geld op boodschappen?

Snel geld besparen op boodschappen is vrij eenvoudig. Door op deze punten te letten bespaar je bij de volgende keer boodschappen al veel geld. Voordelig boodschappen doen kan iedereen. Let goed op aanbiedingen en andere kortingsacties. Kies een goedkopere supermarkt en koop producten op de markt. Zo doe je meer bewust boodschappen waardoor je snel geld bespaart.

Maak een weekmenu

Door per week een menu samen te stellen weet je precies welke boodschappen je nodig hebt. Gebruik hierbij de aanbiedingen van supermarkten om het menu te bepalen zodat je niet te veel geld uitgeeft aan boodschappen. Kijk ook wat je nog in huis hebt zodat je niets hoeft weg te gooien.

Koop aanbiedingen

Let goed op de aanbiedingen van verschillende supermarkten. Ook hebben sommige winkels speciale acties in een bepaalde periode van het jaar (bijvoorbeeld de Hamsterweken). Het loont om tijdens acties flink in te slaan van bepaalde producten die je toch het hele jaar door nodig hebt, zoals bijvoorbeeld shampoo of wasmiddel. Let wel goed op de houdbaarheidsdatum van versproducten.

Doe één keer in de week boodschappen

Je stelt een weekbudget vast voor de boodschappen. Doe daarna één keer in de week alle weekboodschappen. En verplicht jezelf om dan niet meer in de winkel te komen zodat je geen onzinnige impulsaankopen doet.

Winkel met een volle maag

Als je met een hongerig gevoel de supermarkt in gaat koop je te veel producten. De meeste mensen worden behoorlijk verleidt door al dat lekkers. Als je een volle maag hebt koop je minder producten.

Kies een goedkopere supermarkt

Er zit veel verschil in prijzen tussen supermarkten. De beste locaties om boodschappen te doen zijn die waar een goedkopere supermarkt en een duurdere supermarkt samen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een Lidl en een Albert Heijn. Je kunt dan bij beide alle producten halen die je nodig hebt. Ga dan wel eerst naar de goedkopere winkel.

Gebruik de geld-terug acties

Sommige producten hebben een geld-terug actie. Hiervoor heb je de kassabon en een streepjescode nodig. Dergelijke acties leveren vaak enkele euro's op.

Let op de kilo-/literprijs

Als je bij een product staat die op meerdere manieren is verpakt, kijk dan eens goed op de naambordjes die erbij staan. Vaak staat daar ook een kilo- of een literprijs bij. De regel is hoe groter de verpakking hoe goedkoper het product per kilo of per liter is. Ook maakt het soort verpakkingsmateriaal uit. Glas is bijvoorbeeld duurder dan plastic of karton.

Waar staan de goedkope producten

Een winkel is ingericht volgens een bepaalde formule. Het concept is erop gericht dat je zo veel mogelijk koopt en ook de producten koopt met een gemiddelde prijs. De producten die op ooghoogte in de schappen liggen worden vaak het meest verkocht. Kijk daarom ook eens wat lager in de schappen. Daar liggen vaak de goedkopere producten. Goedkope producten zijn over het algemeen de huismerken, niet de A-merken.

Vervang de supermarkt door de andere winkels

Goedkope producten vind je ook op de markt, in een toko of in een buurtwinkel. Kijk ook eens bij een boer in de buurt. Daar kun je vaak heel goedkoop groenten, aardappelen en eieren kopen. Producten zijn op deze plekken goedkoper omdat er minder schakels in de verkooplijn (van producent naar de klant) zitten.

Controleer de kassabon

Bij de kassa vraag je altijd om de kassabon. Er kunnen zich twee problemen voordoen bij de kassa. De eerste is een fout van de kassière. Mensen maken nu eenmaal fouten. Controleer dus altijd of er geen producten dubbel opstaan. Het tweede probleem is de beloofde kortingen in de winkel. Kijk of je ook echt de korting hebt gekregen die bij het product in de winkel stond aangegeven. Soms zijn deze kortingen niet goed in het computersysteem verwerkt. Als je fouten op de kassabon vindt dan kun je dit laten corrigeren bij de servicedesk van de betreffende supermarkt.
© 2011 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Uw vaste lasten kunt u niet of nauwelijks beïnvloeden. Er valt veel geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. Zond…
Goedkoper boodschappen doenMet veel haast boodschappen doen kost u meer geld. Door goed te kijken en vergelijken kunt u eenvoudig €10 besparen op b…
Geld besparen: BoodschappenGeld besparen: BoodschappenTegenwoordig zijn de boodschappen duurder dan ooit tevoren en mensen schrikken elke keer weer bij de kassa. Hoe kun je n…
Geld besparen op je boodschappen: SupermarktXGeld besparen op je boodschappen: SupermarktXVoor iedereen die dagelijks opzoek is naar de goedkoopste boodschappen is er nu SupermarktX. Met supermarktX hoef je nie…
Jaarrekening energiebedrijf te hoog: bezwaar makenAls je denkt dat de afrekening van je gas- of elektriciteitsrekening niet klopt en je dus te veel moet betalen, wat doe…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 22-06-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.