Het DAM-certificaat DC1 van Wilgenhaege nader bekeken

Het DAM-certificaat DC1 van Wilgenhaege nader bekeken Inventiviteit kunt u vermogensbeheerder Wilgenhaege zeker niet ontzeggen. Steeds weer komt Wilgenhaege met interessante nieuwe garantieproducten. Nu is het de beurt aan de DAM-certificaten. Bescherm uw vermogen en haal zo veel mogelijk rendement uit uw geld. Wilgenhaege is gespecialiseerd in vele beleggingsproducten.

Spaarbank of beleggen

De eerste helft van 2008 heeft weer eens aangetoond dat het op de beurzen kan spoken. Vele particulieren hebben door tussentijdse verkoop flink wat kapitaal verloren en lijken inmiddels de beurs de rug te hebben toegekeerd. Sterker nog: steeds meer mensen zoeken de veiligheid van een spaarbank. Niet onlogisch, want daar is eenvoudig een zeker rendement te halen van 4,5%, zonder risico op kapitaalverlies. Wanneer banken tenminste niet failliet gaan.

Vermogensbeheer

Vermogensbeheerders merken dat particulieren de beurs met argusogen bekijken. Dat scheelt ze veel provisie. Om toch particulieren over de brug te halen worden allerlei garantieproducten bedacht, waarbij de inleg van vermogen grotendeels of geheel gegarandeerd is. Denk aan het Rentegarant product van Wilgenhaege of een gemengde spaarrekening met beleggen en sparen zoals de voormalige AEX spaarrekening van ABN AMRO. Maar er zijn er veel meer, en er komen er steeds nieuwe bij.

DAM-certificaten van Wilgenhaege

Wilgenhaege is gespecialiseerd in allerlei gestructureerde beleggingsproducten. Een nieuw voorbeeld vormen de DAM-certificaten. Aanbieder en uitgevende partij is de ING Bank, en de inschrijving verloopt via Wilgenhaege.

Beleggingsproduct

Een DAM-certificaat is een beleggingsproduct, en dus niet zonder risico. Wilgenhaege probeert dit risico wat te kanaliseren, en vraagt zich zelfs af of een DAM-certificaat niet gewoon een antwoord is op de kredietcrisis. Laten we eerst wat eigenschappen van het nieuwe DAM-certificaat DC1 op een rijtje zetten:

10 topaandelen:

Een DAM-certificaat is gebaseerd op de waarde van 10 Europese topaandelen: AXA SA, DaimlerChrysler AG, Deutsche Telekom AG, France Telekom SA, ING Groep NV, Novartis AG, Renault SA, Royal Dutch Shell PLC, Sanofi-Aventis, Videndi SA. Inderdaad topaandelen, waaronder financials AXA en ING, twee automobielreuzen, twee maal telecom, twee maal pharma, Shell en games. De foodsector ontbreekt bijvoorbeeld volledig. Je kunt je afvragen of dat niet wat eenzijdig is.

Bescherm uw vermogen:

Wanneer het mandje van 10 aandelen op de einddatum, over zes jaar, hoger is dan 60% van de waarde op de startdatum, 9 juni 2008, dan is uw inleg volledig beschermd. Bij een waardedaling van het mandje met meer 40%, krijgt u op de einddatum de tegenwaarde van de selectie in cash uitgekeerd.

Dividend uitkeren:

Jaarlijks wordt dividend uitgekeerd, wanneer alle 10 aandelen op de jaarlijkse peildatum minimaal 60% van hun startwaarde noteren. Is dat in een bepaald jaar niet het geval, dan wordt in dat jaar geen dividend uitgekeerd. De dividenduitkering is dus afhankelijk van de zwakste schakel uit het mandje met aandelen.

1,4 maal de winst:

Een winststijging van het mandje op de einddatum ten opzichte van de startdatum wordt vermenigvuldigd met factor 1,4. Dus als het mandje 50% hoger noteert aan het einde van de looptijd, dan betekent dat uiteindelijk een plus van 70%. Dit nog los van de tussentijdse dividenduitkeringen.

Verhandelbaarheid:

ING zal onder normale omstandigheden de markt onderhouden. De indicatieve spread is 1,00%.

Slot

Loopt de beurs voorspoedig, dan kan het rendement groot zijn. Wilgenhaege rekent bijvoorbeeld voor dat bij een verdubbeling van de koersen en bij een jaarlijkse dividenduitkering, de totale winstuitkering 164% in zes jaar zal zijn. Wie dat binnenhaalt, zal zeker zeer tevreden kunnen zijn. Wilgenhaege is ook zo correct, om aan te geven, dat als beurs fors inzakt, en daarmee alles tegenzit, het kan gebeuren dat u over zes jaar slechts een deel van uw inleg terugkrijgt. Het is dus in feite aan u, om in te schatten welk scenario u realistisch acht en om te bepalen wat bij uw beleggingsprofiel past.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het rentegarant product p7 van WilgenhaegeHet rentegarant product p7 van WilgenhaegeEen rentegarant product is voor iemand die wil sparen en beleggen tegelijkertijd, zonder het volledige risico te willen…
Spaargeld overzetten naar andere bankSpaargeld overzetten naar andere bankJe wilt je spaargeld overzetten naar een andere spaarrekening bij een andere bank, die een hogere rente biedt. Maar hoe…

Goud & wie in de wereld heeft het meeste goudGoud & wie in de wereld heeft het meeste goudGoud kan steeds meer waard worden door een toenemende vraag naar goud. Dat geldt voor uw gouden sieraad, maar ook voor d…
Tips Startende/ Beginnende BeleggerBen jij een beginnende belegger en vraag je je af wat de dingen zijn die een startende belegger moet weten en moet doen?…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.